Smygtestat: Zink Grill
Idag slår portarna till Zink Grill upp på allvar.
Minns ni Krakel Spektakel köper en klubba? Han köpte en simpel klubba och lyckades sen få först fatet, sedan duken och bordet på köpet. Till sist måste han ju ha hela kiosken för att ha någonstans att ställa bordet. Sagan om Zink Grill har tydliga paralleller. Det hela började med en bar. Peter och Carina Nordin, ägarna till Prinsen, snubblade över den tjusiga, behagfullt åldrade zinkbaren i Frankrike. Så klart man måste ha en krog att ställa den i! Resultatet finns nu att beskåda på Biblioetksgatan. Baren har minst sagt fått en värdig inramning.
Krogen är makalöst inredd. Som en kärleksfull, smått parodisk hyllning till det franska där de röda sammetssofforna redan tycks nedsuttna. Det känns som en stamkrog vid första besöket. Huruvida Yves Montand verkligen hängt vid barens ena hörn är dock mindre vktigt för mig än att maten är så sabla god.
Vi lunchade där häromdagen och var mycket nöjda. Visserligen visade sig salladen på dilamm snarast vara en macka. Välstekt surdegsbröd, fantastiska grillade oljemättade grönsaker, tomat och sallad. De hårdkokta äggen störde kompositionen en aning. Lamm och hårdkokta ägg är ingen höjdare ens med påsken som ursäkt.
Den smakrika risotton med italiensk korv fick mig att famla efter begrepp långt bortanför rustik, men hitom klumpig. Den mättar som cement men får dig att längta efter nästa gång du är hungrig så att du kan äta en till. De små ricottakakorna med (lite för mycket) mynta och grillade tomater var en annan favorit. Godast var den smaragdgröna purén på savoykål med stekta tärningar av pancetta.
Det blir garanterat fler besök!
Vi betalade själva för besöket, vet ej om vi var igenkända.
Kommentarer
Har bokat lunch för två, fredag.
Telefonnummret till Zink Grill?
Klicka på länken ovan så hittar du alla kontaktdetaljer.
Sidor