2008-04-04 av Jens Linder
Snabbknödel
En god vän till mig, Anders K, kom med en present. Ett paket färdiga-att-koka-knödlar från Tyskland. Det var ett slags inplastade portioner som man skulle lägga i kall vatten, koka upp och låta dra. Sedan krängde man ur dem ur förpackningen. Vi åt dem tillsammans med tryckkokt kalops och inlagda rödbetor.
Det var riktigt gott. Vi har ju pratat om knödel tidigare, men jag visste inte att den fanns som halvfabrikat. Och så var bilden på förpackningen så idyllisk.
Kommentarer
Undrar om jag inte sett dessa hos Österqvist på Hötorgshallen.
Sedan finns det mycket praktiska förpackningar med rätt proportioner rå och kokt potatis, bara att köra hårt.
Semmelknödel är ju rätt lätt att göra själv, gjorde succé senast på surkålskalaset i söndags.
Men Kartoffelknödel har jag aldrig fått kläm på, så där är fabrikaten helt okej. Varning för de som inte har små portionspåsar, utan bara är pulver. Då har man inte vunnit nånting.
Sidor