The Soother #2
Blogginläggen blir glesare och glesare i takt med att vårterminen mognar och snart skickas till stupstocken till förmån för en spontan avrutad tillvaro med skönt umgänge och pigga cocktails. Det ska alltså bli bättre.
Vecka 21 inleddes med att yngste sonen drattade ner ifrån ett träd och slog hakan så illa att den fick limmas ihop strax innan färden gick till akuttandvården. Inga tänder skadade! Utrymme att fira. Cocktails!
Då de senaste dagarna bjudit på härligt sommarväder, åtminstone i trakten runt Malmö, är det inte mer än rätt att glasen fylls med något somrigt, fruktigt, lättsamt, behagligt. Istället för att söka nåt nytt och fräscht sökte jag mig istället till något gammalt och fräscht - The Soother från Albert Stevens Crocketts Old Waldorf Bar Days från 1931. Tyvärr saknades en del av originalingredienserna, så viss ombyggnad fick ske - #2. Orkade nämligen inte ge mig av på agavenektarjakt.
Rom , Cognac, Cointreau, några juicer och en sked honung fick göra sällskap i shakern, och dessa gynnare verkar ha känt varandra länge. Det blev precis vad jag ville ha - somrigt, fruktigt, lättsamt, behagligt. Trots bara en tesked äpplejuice så kom smaken fram fint tillsammans med syran från limen och styrkan och kraften från rom och Cognac. The Soother #2 är en välbalanserad cocktail med milda toner av frukt, syra och sötma som jag lovar kommer att dansa ner för strupen. En behaglig drink som inte behöver skämmas varken i en flådig berså på Sandhamn eller på en punschveranda i Båstad under tennisveckan.
The Soother #2
Receptmakare: Johan Karlfeldt i kosmiskt samråd med albert crockett
Den är ljus och god. Den är ljus och god. Och ljus...
- 3 cl Cognac
- 3 cl Jamaicarom
- 1,5 cl Cointreau
- 3 cl limejuice
- 1 tsk äpplejuice (Tropicana eller hemmapressad)
- 0,5 tsk honung
- Blanda de alkoholhaltiga dryckerna och honungen i en shaker.
- Rör runt så att honungen löses upp.
- I med övriga ingredienser samt is.
- Skaka.
- Servera.
Skål!