South Carolina pulled goose: Bråkad gås med senapssås
Jag hade från början tänkt göra rillettes av de rätt sega gåslåren, men det kändes inte tillräckligt roligt. Dessutom glöms ofelbart alla burkar i mitt kök längst bak i kylen där så småningom fryser fast bara för att hackas loss och slängas några månader senare. Ett ovärdigt öde för en gås.
Men det där med bråkad gås fastnade på något vis, och jag vände mig till Griskindspatrik för inspiration. För är det någon som kan fett och kött så är det han.
Hans South Carolina pulled pork snodde jag rätt av, med den enda skillnaden att jag gjorde en tredjedels recept och minskade tillagningstiden (typ 2 timmar på grillen, 1 timme i ugnen, totalt). Och så tog jag gås i stället för gris förstås. Det blev riktigt gott tillsammans en rödkålsslaw och en majskolv. Den sötstickliga senapssåsen bröt av fint mot den feta, rökiga gåsen.
Det blir alltså inget recept den här gången, gå till Patrik i stället.
Kommentarer
Mmm, later riktigt gott!
Coleslaw är den ultimata salladen inte bara till pulled kött utan till allt annat också.
Hanna: Det var det också!
Patrik: Jepp, det är något av det bästa jag vet. Men det säger jag om mycket.
Älskart! Dessutom tycker jag att dina inlägg utan recept är minst lika bra, om inte bättre, än dom med ett recept att följa till punkt och pricka. Det är det som är matlagning för mig, att ha en idé och sen genomföra den med lite ändringar på vägen! :D
Sidor