2007-12-31 av Malin Sandström
Spännande skräpmat
Jag minns New York som en fuktvarm stenöken dekorerad med ett och annat Starbucks. Ett ställe där det trots allt folk var märkligt svårt att hitta mat.
Tänk så fel ett första intryck kan bli. Efter en kvart på nyupptäckta bloggen Midtown Lunch, matnördig guide till billig god lunchmat i centrala Manhattan, inser jag att jag missat ett helt matuniversium. Kyckling på våffla, banh mi, korv med zucchinifries, ambulerande kakförsäljning... count me in!
Jag är hyfsat väl gynnad med lunchalternativ kring trakten där jag jobbar, men de bleknar helt i jämförelse med detta. Nu blev jag abnormt sugen på att ägna mig åt lite skräpmatsturism.
Kommentarer
Enorma prezels täckta med ofantliga mängder salt skulle nog inte få nån dietist att skutta i höjden heller... ;)
Tack för länken Midtown Lunch! Kommer att användas flitigt framöver!
Jo, det är klart att skräp inte är samma som snabb. Fast kyckling på våffla med syrup, det går nog allt in under "skräpmat" :)
Synd att det är så ont om gatumat i Sverige. Det saknar jag med.
Kom ihåg att skräpmat och snabbmat är långt från samma mat...
I NY kan du få tag på mycket snabbmat men en väsentlig del utav den är riktigt bra käk.
Jag älskar NY och framförallt att äta där! Du får tag på mat från alla världens hörn och dessutom dygnet runt. Jag älskar alla de små anspråkslösa matstånden på gatan. Jag älskar de enkla delisarna. Och jag älskar de excentriska restaurangerna. Som vegetarian finns det oxå så oerhört mycket mat att välja mellan vilket jag verkligen kan sakna i Sverige. Jag ska snart dit igen och tänker njuta av varenda tugga! :)
Det är jag också! Har länge velat åka på en matresa till NY, det finns så mycket jag skulle vilja testa.
Sidor