2010-12-07 av Sofia Gustafson...
Sursalt tillbehör: Kålrabbi med kryddfrön och lime
Kålrabbi med kryddfrön och lime
Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: 2-4
Tid: 30 minuter
En sursalt, nästan picklad variant på kålrabbisallad, den här med korianderfrö och god till en auberginecurry från Kerala.
- 1 liten kålrabbi, ca 200 g utan skal
- 1 msk smör
- 1/2 tsk korianderfrö
- 1/2 tsk brunt senapsfrö
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 krm gurkmeja
- 2 tsk finhackad ingefära
- 1 liten hackad grön chili, helst het indisk
- 1 tsk salt
- 2-3 tsk limesaft
- Skala kålrabbin och skär den lite tjockare än tändstickor.
- Hetta upp smöret i en stekpanna tillsammans med korianderfrö, spiskummin och senapsfrö tills dessa börjar poppa.
- Tillsätt gurkmeja, ingefära, grön chili och kålrabbi, låt fräsa i någon minut.
- Rör ner salt och limesaft, låt puttra i cirka fem minuter tills kålrabbin är mjuk men spänstig.
- Låt svalna eller servera kålrabbin varm.
Kommentarer
Fina, goda blogg!
Odlar du själv också?
Annars är du välkommen att skördefesta i min odlingslott Kaskelotten nästa gång det går att skörda.
Tack! Jag odlar bara tomater och myskmadra på balkongen men skördefestar gärna på andras kål.
Sidor