Tryne till knorr Vin- och bryggbar
Idag kan jag till min egen stora glädje meddela att jag har köpt en krog. Jag har samlat alla mina besparingar, lånat pengar och letat upp den billigaste krogen på Blocket, och nu har jag alltså köpt den. Lyckligtvis är den belägen på Västergatan 16, i utkanten av Gamla Väster i Malmö, mitt emellan frisörskorna på Västergatan 16 och Lek & Smek där man ståtar med ett av stans bättre sortiment av mysiga underkläder och ståtliga dildos.
Jag kommer driva detta fantastiska projekt tillsammans med en förtjusande kvinna som heter Agnes. Konceptet är att alla ska ha det bra, allra främst jag och Agnes. Utöver vad vi måste enligt Svea Rikes lag kommer vi bara göra det som är roligt, elaka gäster undanbedes. Konceptet är i all enkelhet att tillgodose de allra enklaste behoven, de av mat i magen, alkohol i blodet, musik i öronen och gott umgänge.
Från första april är alla som inte omfattas av ovannämnda undantag välkomna. Det kommer finnas lite gamla restauranginventarier till försäljning såsom espressomaskin med två grupper, kaffekvarn, microvågsugn, klämgrill, tallrikar, bord, stolar med mera, observera allt i restaurangstorlek så lite mäktigare pjäser än vad man normalt sett har hemma. Så fort vi har städat och målat drar vi igång med handbryggt kaffe och enklare lunch, en vecka in i april mellan tummen och pekfingret. Sedan har vi öppet "under konstruktion" fram till att vi får tillstånd att servera alkohol, eftersom jag under gårdagen briljerade med mina kunskaper i alkohollagen (59 rätt av 60 på 25 minuter) borde det bli den 18 april. Mer information om den fullspäckade premiärhelgen kommer längre fram.
Vi har ett likviditetsproblem i form av att vi inte har någon likviditet. Den som är intresserad av att assistera på detta området och i samma veva ta itu med problematiken att det är så fasligt tråkigt att avsluta en fin kväll med att betala kommer att ha möjlighet till detta. Helt enkelt genom att betala innan ni kommer, konceptet är tidigare känt som presentkort. Ta kontakt på robin@trynetillknorr.se, få bankgiro och instruktioner, betala, få vackert bevis hemskickat om du betalar frimärke. Det som också är bra är att förskottsbetalningen inte är låst till ett tillfälle. Du får helt enkelt ett konto hos oss. Ta chansen att se till att vinkällaren blir fet och välgödd från dag ett!
Jag reserverar mig för om jag verkligen får göra så här för personen som är ansvarig för bokföringen i Tryne till knorr Aktiebolag men maila så löser jag.
*****************************************
Råvaror efterlyses! Jag är inte välorienterad på den skånska slätten och behöver all hjälp jag kan få. Allt är av intresse, från djur till grönsaker till mejerier till mjöl till bär ja det mesta helt enkelt. Förmåga att leverera i stora mängder är verkligen inget krav. Exceptionellt hög kvalitet är det. Maila på samma adress som ovan.
**********************************
Får jag på detta oförskämt rättframma sätt utan att skämmas göra reklam för mitt eget företag? Jag får det.
Kommentarer
Tack tack tack!
Emil jag är inte helt säker på att kocklivet är lugnare än det som bagare!
Nu har vi presenkortsbeställningar på 10 000! Tack så jättemycket för förtroendet!
Robin: Det är nog helt sant att det kan säkert vara lika högt tempo i köket, jag hann ju knappt få in foten så fick aldrig riktigt vara med en hel serveringsomgång. Gjorde mest prep-saker vilket nog inte är så konstigt när man är typ commis (eller lägre).
Nån dag kanske jag får chansen på riktigt, tills det får man drömma.
Annars kan jag varmt rekommendera att starta en egen restaurang. Det verkar vara hur kul som helst!!!!
Hej! Bra koncept! Jag driver företaget Beat Food for Progress och har utvecklat bönmassan Beat som jag tror att du skulle gilla att experimentera med. Dessutom har jag bra koll på den provproduktion av svenska matbönor som finns. Välkommen att kika in på www.eatbeat.se, den är under uppbyggnad. Jag nås på anna-kajsa@foodforprogress.com. /Anna-Kajsa
Lycka till Robin! Jag kommer och äter i sommar det lovar jag:)
Hurra hurra! Detta gör mig så gla! Haha
Hmmm, nu måste man planera ett besök i Malmö fo sho. Hade du öppnat närmare (Uppsala/Stockholm) hade jag nog tjatat mig till en tjänst i köket men alas.
All lycka till, nog borde ni kunna hitta fantastiska råvaror nere i Skåne. Anna Billing här på Taffel lever ju där runt så hon borde kanske ha koll på lite fantastiska leverantörer.
Ohoj, lycka till Robin, roligt! Och välkommen till Malmö.
ÅH så ro´litt! Välkommen till Skånefornien, landet som flyter av mjölk och honung!!!
Visst kan jag hjälpa dig med leverantörskontakter, maila mig isf.
Äpplen, honung, havtorn, fläsk, rödbetor? mmmmmm
Mejla mig så gör jag en förskottsbetalning! Väl investerade pengar om du frågar mig.
Woohooo! Mailar på studs och investerar i mig själv - och er kassa!
Förväntar mig övergödda munnfullar med Opretientiösa pretentioner på Robins och Agnes krog. Vill köpa presentkort som inte är en present eller ett kort men kr till mitt matbankskonto. Ingår ränta? kanske plussmeny vid framtida besök? :))
Har du funderat på att crowdsourca?
Tänker också osökt på Anna Billing när det gäller råvaror i Skåne.
Tack så jättemycket! Jag tror detta kommer bli fantastiskt och börjar tro på att det faktiskt kommer komma folk! Hade varit så tråkigt annars....
Joel: Du får massa ränta Joel men bara för att det är du!
Jessica: Jag har hört talas som det där med crowdsourca och det verkar intressant men det här känns bättre!
Emil: Hur går det för dig med köksplanerna? Har du nästlat dig in nånstans?
Robin: Nej tyvärr, det rann ut i sanden. Ingen som riktigt vill ta chansen verkar det som. Fick testa någon/några dar per ställe men det var allt. Men man för väl drömma på. Nån gång kanske.
Kvaliteten på deras råvaror var ju också rätt tråkig tyvärr.
Kommer det serveras Pototto? :)
Ser fram emot detta!
/ Herr Ordförande
Yes! Skåne ftw. Då ser jag väldigt mycket fram emot ett besök så snart ni låser upp dörren och vi lyckas slita oss från hotellet. Grattis Skåne och grattis Robin!
Tråkigt Emil, men hoppas du fick ut något av det och att du vill försöka igen nån gång!
Kommer du servera pototto ordförande?
Tack Emma! Ni är så välkomna!
Om det efterfrågas! Jag sitter ju på ett vinnande recept :0
/ Herr Ordförande
Lysande! Jag räknar med att spendera det mesta av mitt månatliga överskott hos er, tyvärr inga astronomiska summor men ändock! Så se nu för tusan till att skyndsamt få ihop klabbet. Mitt krås behöver nämligen smörjas, och var kan det ske bättre än på edert etablissemang!?
Robin: Jovars, en del han man väl lära sig. Tror nog jag skulle kunna passa i kök om jag bara kunde hitta ett ställe med nog hjärta och själ.
Provade på ett stenugnsbageri också, jäkla tempo där asså. Nog lugnare som kock.
Strålande trevligt! Superkul med kaffefokus och Agnes bakom bryggbaren!
Sidor