Undra hur de smakar?
Jag och Boel har gjort ett av årets obligatoriska Skansenbesök. Jag får alltid en lite tudelad känsla när jag går till Skansen. jag är barnsligt förtjust i djur och blir så där helt till mig av att få se en säl på ett sätt som inte riktigt anstår en vuxen man. Samtidigt kan jag inte låta bli att undra vid varje djur vi ser: undrar hur de smakar. Typ: "Å, titta vilka härliga lemurer. Titta på den där söta ungen som klättrar där. Vad fina de är... Undra hur de smakar?"
Så där håller tankarna på vid ungefär varje djur om det så må vara knubbsäl eller gilamonster... Undra hur de smakar...
Ja, tills man kommer fram till krokodilen då, som med sina krokodilögon säger en enda sak: jag vet hur du smakar.
Sedan var vi alldeles mätta på djur och satte i oss varsin våffla med sylt och grädde i stället. Varför finns förresten bara våfflor på konstiga marknader, tivolin och djurparker? Det är ju pinsamt gott.
Kommentarer
Jag tror att allt smakar kyckling i alla fall.
Fast en avsmakningsmeny vore en strålande affärsidé.
Kanske på djur som dog av naturliga, icke sjukdoms- eller åldersrelaterade orsaker? Typ om en näsbjörn råkar ha ihjäl en annan näsbjörn och dom steker på den lite snabbt? Det är ju ett optimalt resursutnyttjande!
Kokt saltsäl med pepparrot är ju en gammal skärgårdsklassiker. Jag har alltid undrat hur det smakar, glömde fråga morfar när han ännu var i livet.
Och helstekt val med makaroner!
Min ex-make tyckte alltid att jag var så oromantisk och krass när jag med tindrande ögon viskade "gräddsås" när vi var ute och åkte bil och jag såg ett rådjur vid sidan av vägen. Jag kan inte alls förstå varför, jag tycker att det är en fullt naturlig reaktion i sammanhanget.
Sidor