Välkommen till Sveriges just nu sämst uppdaterade blogg!
Här blir inte mycket mat lagad kan man lugnt konstatera. Det beror på att mitt mailprogram pajat. Om du undrar vad det har med saken att göra kan jag berätta att för att krympa mina bilder till passande storlek så måste jag först maila dem till mig själv genom macens eget mailprogram och vidare till min Outlook, därefter plocka ut dem och lägga dem på skrivbordet innan jag kan infoga dem i mina blogginlägg. Låter det krångligt? Det är det också! Men oss emellan känner jag mig rätt listig när jag i brist på Photoshop genomför den här hemsnickrade manövern. Nu vet ni i alla fall. Ge mig en chans. Jag har en mycket god vegetarisk grej på gång och sedan en sak med torsk stekt i baconfett (en liten specialare för er som av en händelse samlar på gammalt fett). Det var det. Hej så länge!
Kommentarer
Jag har aldrig älskat dig mer. Datorstrul är det sexigaste som finns och jag är den sorten som sparar överblivet fett. Anka, bacon mm och tar fram och steker i. Sen hävdar jag att det är en dygd, blahi blaha stekt i ankfett (confiture de canard). Nu när jag ser vad jag skriver så inser jag att jag är en sjuk människa.
Nu när jag ser vad Jorma skriver så får jag också en viss sjukdomsinsikt. Mitt ankfett är en stor guldklimp gömd i frysen som jag aldrig skulle berätta om för någon.
testa denna: http://pixlr.com/editor/
Använd Flickr, det gjorde de flesta bloggare förr i tiden.
Mäh...! Jag skulle verkligen behöva det där torskreceptet redan imorgon! Utan bild går bra (jag har snuskigt bra fantasi men dålig syn) men inte utan en flaska Morgon. Fast den kan jag fixa själv.
Det är illa detta, har redan tappat fem kilo ((% av min kroppsvikt) och det är på nedåtgående. Enda jag lever på är havregryn, jag klarar min snart inte längre. Jag behöver maaaaat!
Skala bilder på Mac finns det massor med program som kan göra berättar Google eller så finns det nättjänster. men - fixar inte bloggplattformen det? Det borde finnas verktyg i den också!
ja, undra om inte:
http://codex.wordpress.org/Settings_Media_SubPanel#Media_Settings
Ett tips: du skriver att du har en Mac, då har du också iPhoto. Samlar du dina bilder där kan du markera de du vill förminska, välja Exportera under Arkiv-menyn, och sedan själv bestämma storleken på bilderna ("Storlek: Anpassat", eller låta programmet bestämma, "Stor", "Mellanstor", "Liten"). Sedan väljer du bara var du vill att de ska sparas -- klart!
Hur klarar sig människor som INTE har en blogg?
Ni är för härliga. Tack. För er som inte kan vänta på torsken så kommer receptet här. Jag saltade filéerna en stund innan, vände i ägg, därefter panko (rivebröd går också bra) och stekte gyllene i fettet (mitt kom från en stor bit pancetta som fick steka ur och blandades med rostad pumpa, linser, pasta och pinjenötter för ett tag sedan). Servera med kokt färskpotatis och kokt ägg (som ska vara lite krämiga i gulan). Fint och enkelt.
fisk å fisk, jag letar efter ditt recept på falsk pekinganka som du bjöd på när det stora varuhuset hade mingelkväll förra veckan! du sa receptet skulle finnas i din kokbok, men jag kan inte hitta det och blir snart desperat eftersom jag ska bjuda på det på Långfredagsbuffen om några dagar!
Kristina – här är receptet! http://hemmafru.taffel.se/2010/11/10/torrstekt-flask-med-plommon-och-sti...
Det finns inte i min kokbok men kanske i nästa. Hoisinsås och pekingpannkakor köper du i närmaste Asienlivs!
@Tomas
Hej där havregrynsvän! Havregrynsgröt är stapelföda för studenter. Minst ett sådant mål om dagen blir det för mig. Jag kallar det dock inte för vad det är, utan jag äter havregrynspudding med soltorkade druvor, valnötskross och kanel. Det smakar lite bättre då. Testa. :)
P.S
Glöm inte vitaminer och mineraler.
D.S.
Jag har hört att man får evigt liv om man äter havregrynsgröt varje dag. Jag antar att det betyder att jag måste börja pensionsspara snart.
goda vegetariska grejer kan man aldrig få för mycket av!
Jag gör ett tv-program om kött. Det har fått personliga konsekvenser.
Åh nu ligger din bok på posten, jag kanske får den imorgon... Jippi! Lyckliga mig och dessutom fick jag just en massa torsk av min killes pappa..
Du är ett geni, Lotta! Jag har just upptäckt din bok och familjen och jag håller på att äta oss igenom den. Igår sockerstekt lax med alla dessa underbara tillbehör, fruktcarpaccio till dessert, idag majsplättarna med räkor i. Åh - hur kommer du på allt? Och alla dessa underbara texter och fantastiska bilder. Love it!
Haha. Jag är inget geni. Jag gör bara väldigt... överkomlig mat i trevligt utförande. Krusidullerna placerar jag i texten. Trevligt att du är nöjd med arrangemanget! Det är fantastiskt fint att veta att min mat lagas i ditt och andra människors kök. Gemenskapen i det värmer mig. På riktigt.
åh, jag kommer att förlusta mig på torsken med det sparade fettet. inser desssutom att jag kommer att får förlusta mig på havrepudding när jag blir pensionär. ehuru jag inte haft någon lön att spara med. men jag är inte bitter. kanske går jag ner det insparade fettet som jag nu bär med mig för värmens skull.....då blir jag panko fågelfri...
tack snälla Lotta! det blev jättegott. men då säsongen inte tillät plommon så fick jag improvisera och använde björnbär istället. och nej, det är ju inte säsong för det heller men det fanns i min frys!
Glad Påsk
Sidor