Zucchinisoppa
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"7992","attributes":{"class":"media-image alignnone size-full wp-image-345","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"450","height":"367","title":"riven-zucchini","alt":"riven-zucchini"}}]]
Zucchinin blir otroligt god när den tillagas. Läcker till pasta, fylld ugnsbakad eller som här i en soppa. Soppa som jag f ö gärna äter till lunch men även som en grön förrätt istället för att äta grönsaker till varmrätten. Lite som i Frankrike där man serverar flera rätter efter varandra istället för med varandra. Ibland kan smakerna vinna på det tycker jag.
Körvel- doftande zucchinisoppa
Receptmakare: Kinna
Portioner: 2
Tid: max 30 min
Servera gärna med en fint skivad baguette, penslad med olivolja, rostad i ugnen. Vid servering dras en halverad vitlöksklyfta över baguetteskivorna.
- 300 g zucchini
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- drygt 1 tsk torkad körvel
- 1 äggula
- 1 dl mellangrädde
- gräslök
- salt och peppar
- Riv zucchinin grovt.
- Koka upp vatten och buljong, tillsätt zucchini och körvel. Låt koka upp.
- Blanda äggula och mellangrädde i en skål.
- Häll soppan över blandningen.
- Sedan tillbaka i kastrullen och värm försiktigt.
- Smaka av med gräslök, salt och peppar.
Kommentarer
Ahhh... zucchinisoppa är underbart! Fast jag föredrar nog den mexikanska varianten, krämig eftersom den mixas till en slät soppa :D Eller min egen med koriander i. Dottern kallar den "sopa verde" (grön soppa) och är hennes favorit sedan hon var 1 år gammal. Och vi kör också latinovis: soppa som förrätt! Vem blir mätt på vanlig soppa? Soppa som huvudrätt ska ha mycket mera i: kött (nöt, fläsk, fisk, fågel, ägg) eller bönor, massor med rotfrukter och grönsaker... då mättar den.
Mera gods soppor åt folket! Mums!
Sidor