Recept: Sötpotatis med räkfyllning
Det har varit alldeles för lite recept på den här matbloggen. Jag kompenserar detta med att lägga upp en smarrig matbild och låna ett av mina egna recept från Sydis.
Ni vet väl att ni kan läsa nya recept av mig eller någon trevligare matpersonlighet varje söndag? Då vet ni också varför jag inte hinner med att skriva recept till bloggen. Inte minst nu när det varit julspurt och jag just lämnat in nyårsrecepten har den del i hjärnan där receptidéer sitter (förmodligen tallkottekörteln) gått på högvarv. Ja, den är så utmattad att jag till middag idag lyckades komponera en fisksoppa som övertrumfas av Findus allra enklaste kompositioner.
Hur som helst är det här en fantastisk rätt när man är ensam hemma. Ta en sötpotatis, picka skalet lite med gaffel och mikra på högsta effekt 7-10 minuter. Den ska vara helt mjuk.
Grovhacka några räkor och blanda med creme fraiche, röd curry, och hackad gari (sushiingefära). Vispa ihop en sås på pressad lime, rivet limeskal, finhackad rödlök och sweet chilisauce (ja, du läste rätt). Finhackad röd paprika är också gott i.
Skär ett snitt i potatisen och kläm till från sidorna. Klicka i räkfyllningen och ringa över den tunna såsen. Sen snyggar du till potatisen med lite pynt beroende på hur mycket du älskar dig själv. Korianderkvistar är viktigast.
Asgott! Här finns ett mer exakt recept.
Kommentarer
Sweet chili! När det begav sig beskrevs den i en tidning jag då läste som "90-talets ketchup".
Man ser inte mycket av den längre. Inte som under dess glans dagar (ingen särskrivning) i alla fall.
Riktigt fin snabbmat! Jag ser framför mig en sötpotatis som fullkomligt exploderar i micron, men så är alltså inte fallet?
Sidor