Robin har använt sitt tredje och senaste decennie till att fördjupa sig i kroglivet. Han har svettats det, blött det, gråtit det, skrattat åt det, tittat på det, luktat på det, smakat på det, fascinerats av det, skrivit om det och provocerat det.
För att få till den perfekta biffen spelar temperaturen en viktig roll. Här kommer vi att visa er ett litet exempel på vad som händer med köttet vid olika tillagningstemperaturer, i detta fall ytterligheterna när det gäller temperaturen. Skillnaderna i slutresultat är påtagliga och illustreras tydligt då vi tillagar biffen vid 200° respektive 80°. Jag hoppas verkligen att ni inte lagar biff vid 200°, men gissar att det säkert är många som skjutsar in den i en 175° varm ugn. Som sagt, här visar jag ytterligheterna för att tydliggöra hur stor inverkan temperaturen har på slutresultatet.
Kommentarer
Hjärtligt välkommen Robin!
Skall bli superkul att lära känna dig, spännande bloggtillskott på taffel!
Jag har tidigare följt din blogg och visste faktiskt inte om att detta taffel fanns, men har här upptäckt ytterligare några intressanta bloggar, vilket jag till viss del får tacka dig för att ha upptäckt. Som den livsnjutare jag är, så är det alltid bra med lite tillskottsläsande när det gäller mat, dryck och slaktdjur.
// Ordförande i Kanariefåglarnas Nykterhetsbur
Du skriver ju sanslöst bra! Man fastnar ju.
Trodde att det bara var vi dyslektiker som fick bli kockar, men tydligen inte :)
/Cristoffer
Sidor