View the discussion thread.
Robin har använt sitt tredje och senaste decennie till att fördjupa sig i kroglivet. Han har svettats det, blött det, gråtit det, skrattat åt det, tittat på det, luktat på det, smakat på det, fascinerats av det, skrivit om det och provocerat det.
Kommentarer
sköna bilder
ställ in dig på att mötas upp i sthlm i slutet av mars för etr bloggbord ;)
Patrik: Ja vi får väl se, alla dörrar är öppna för närvarande.
Per: Gött det, vilka mer blir det?
Det där såg djäkligt tufft ut! Och gott.
Av någon anledning blir jag glad över att se det bakade grishuvudet. :)
Jag undrar lite över fågeln bara; är inte miljökontoret extra gnälliga när det gäller hantering av fåglar med fjädrar?
Louise: Och det var så mycket mer som aldrig fastnade på bild!
Saxit: Det finns många anledningar till att bli glad över att se ett bakat grishuvud, speciellt när det följs av att man får äta det!
Miljö/hälsa kan vara lite knepiga när det gäller såväl fåglar med fjädrar som djur med ospcifierad härkomst, som råmjölk, som bakning i ett kök utan separat mjölrum som...ja, någonting säger mig att de inte hade gillat svansarna heller:).
Men jag fick faktiskt aldrig besök, även om jag hade sett fram emot att ta diskussion om de hade sprungit på något av detta :).
På sitt sätt liknar din vattenstekning hur man lagar till kinesiskt bbq-fläsk (om en sådan term tillåts). Hög temp i ugnen, stek på galler och ställ en plåt med vatten under. Fuktig omgivning och direktvärme. Jag skall testa din stekning snarast.
Underbart att se Robin!
Som jag sagt tidigare behöver vi dig i stockholm. Komsi komsi ;)
Men, Bild no.2 - vad är det? Jag har säkert misstagit mig, men det ser HEEmskt ut!
En Orre som Charlie from the White mountain gett ett klockrent nacksott.
Serverades sedan i form av risotto på buljongen, rosastekta bröst, konfiterade lår, rökt hjärta och sauterad lever.
Men alltså... ta ett jobb i Malmö för helsike. Mer sådan mat!
Om jag inte varit gammal nog att vara din mor och dessutom oerhört lyckligt gift skulle jag friat.
Underbart.
Skriv nåt inlägg om vattenstekningens konst, vettja.
Saxit: Tala inte med mig om jobb, det är kapitalismens verktyg för att få alla att springa i deras ekorrehjul, kapitalismen är roten till allt ont här i världen. DÄremot lagar jag gärna mat i Malmö. Det ryktas om en undergroundmiddag.
Lisa: :) Om det inte hade varit för att du är gammal nog att vara min mor och är oerhört lyckligt gift hade jag känt mig tvungen att avböja för ditt eget bästas skull. Det är bara just så pass att jag själv klara av att leva nära inpå mig själv, det är verkligen inte något jag skulle vilja utsätta någon annan för.
Peter: Om jag inte minns helt fel har du själv skrivit ett utomordentligt inlägg på ett närbesläktat ämne. För det specifika begreppet vattenstekning hänvisar jag till länken nedan där några av Umeås främsta utreder begreppen. DÄrutöver har jag inget att tillägga.
http://trynetillknorr.wordpress.com/2010/11/24/menybyte/#comments
För min del handlade det om att tillaga så skonsamt som möjligt utan att behöva koka. Enda ugnen jag hade var en pizzaugn och den var inte stabil på någon temperatur under 150 grader, och knappt ens det.
Sidor