Mystiken tätnar runt Trio
Någonting är skumt när det gäller det plötsliga avecklandet av Trio Restaurant i Malmö. I förra veckan chockades det sofistikerat ätande Sverige av beskedet att ett av landets starkaste fästen för avante-garde matlagning plötsligt och för de som hade näraliggande bokningar mindre lustigt stängde av spisarna och låste dörrarna.
Den enda informationen som nådde allmänheten var att matsalspersonligheten Erik Bjerne hade valt att satsa på familjen medan Sebastian Persson och Ola Rudin jobbade vidare med ett nytt projekt. Inget lustigt med det, det lustiga var att beskedet kom så plötsligt, med bokningar flera veckor frammåt och inte alls lång tid efter att välmeriterade sommeliern Linda Violago hämtats till Malmö från Mugaritz.
Än mer suspekt blir det när man snokar runt kring lokalen på en tvärgata till Lilla torg i Malmö och inte ser några tecken på att restaurangen överhuvudtaget har slagit igen, förutom då att dörren är låst. Menyn sitter uppe precis som vanligt och det står sprit på hyllorna.
Någonting har hänt som inte har kommunicerats utåt. Men vad?
Kommentarer
Kanske DUO öppnar istället!
Det finns säkert goda skäl till varför orsaken inte kommuniceras utåt.
vad som än har hänt eller ligger bakom så är det iallafall synd att en av de i mina ögon mest prisvärda och intressantaste resaturangerna i landet stänger. Nu är det bara att hoppas att deras nya projekt når nya höjder.
Jaha... där får jag för att jag drar ut på saker för länge. :( Man kanske borde besöka Bloom innan det blir försent. ;)
Man får hoppas på DUO då, i samma lokaler kanske :). Jag håller med dig till hundra procent Per, sociala krogar av klass finns det ju i överflöd här nere men ibland är det ju trevligt med lite mer utstuderat käk.
SKa Bloom vara ätvärt saxit? Har tänkt tanken många gånger men aldrig fullföljt den.
Personligen tycker jag det är mycket roligare att fundera över mysterier än att bara konstatera att de är mystiska. Jag utgår från att det finns ett mycket bra skäl och jag respekterar att det kan vara ett skäl som jag inte har att göra med. Men det skulle ju också kunna något utomordentligt komiskt som ligger bakom alltihopa :)
Lisa har hypat Bloom några gånger men tydligen måste man stå ut med en väldigt excentrisk ägare/hovmästare. De kör ett meny-löst koncept "The concept at Bloom – the “No Menu” – means that the best is served according to availability, day and mood." som kanske kan vara intressant (eller grisen i säcken, beroende på hur man ser på det).
Jag tycker absolut ni ska gå på Bloom. Hur det än går har ni ett minne för livet och något att prata om. oavsett om det blir kanon eller kalkon. ;-)
Hoppas även på DUO i lokalerna, det måste väl finnas någon som har lite "inside information" där ute.
Var på Bloom för några år sedan, spännande upplevelse. Personalen var lite så där oförskämd fast trevlig. Maten var bra men servicen och atmosfären a la Twin Peaks var nog det som etsat sig kva tillsammans med minnet av paret vid bordt bredvidr som efter att de satt sig ner skakade på huvudet och gick när det inte fanns någon meny.
Österlen är ju coolt, du får ta en tur till Kristianstad och Österlen nästa gång. Förslagsvis när det inte är vinter!
Kristianstad exporterar curry till Indien.
// Herr Ordförande
Hm, måste säga att Bloom ändå ligger en bra bit ner på prioriteringslistan i denna regionen. Jag förbannade mig själv för att ha missat Geranium när de stängde igen, så nu vore jag ju direkt dum om jag inte går dit när de återuppstått.
Sedan har jag hört att Kristianstad ska vara en restaurangstad på gång.
Jag tycker att man ska åka till Köpenhamn istället för att lägga ned pengarna på Bloom - de är inte värda pengarna det kostar. Känns som en turistfälla al Lilla torg.
DUO hoppas jag också på. Kockarna måtte de fortsätta. Jag gillade deras stuk och nytänk.
Jag har fått liiiite inside om Trio, men efter att uppenbarligen varit först ut och gapat med Oaxens nya lokal som jag trodde "alla" visste om - jag menar infon kom ju från morsan, ligger jag lågt.
Just nu är ju danska kronan låg så jag ska dit nästa sväng här nere.
Lisa vad har du för inside info? Grymt nyfiken. Jag läser bara att Erik Berne ville vara hemma med sin bebis. Antar att barn gör att man inte pallar trycket att driva restaurang.
Till Lisa: Jag beskrev en känsla jag får av någon som har ryktet om sig att vara utbränd men jobbar på Grand Hotel i Lund. Tycker att det verkar lite omänskligt i sig självt. Riktigt skumt. Men han kanske får jobbar mindre pass på Grand.
Och Lisa - den servicen du får är inte att jämföra med en bilförsäljare som jag får är inte lika på långa vägar. Du är en känd person - jag är en vanlig människa som gillar att äta ute ofta. Vi har inte samma erfarenheter av hur servitörer arbetar trots att vi säkert besöker samma restauranger. Maten på Trio var outstanding och jag hoppas att kockarna arbetar vidare med nya vinkännare.
Ja verkligen, som att lokalen bara övergavs efter service en kväll. Det är ju en härlig lokal så det är väl bara att hoppas att den får nya hyresgäster snart. Tyvärr lär det väl innebära att det inte är någon nysatsning på gång omgående.
Lite uppdaterad men dock gammal information, hittade lokalen på Blocket!
http://www.blocket.se/malmo/Restaurang_Trio_i_Malmo___20411_32138422.htm
Gick förbi för några veckor sedan, dukar på borden, sprit på hyllan...som om där var verksamhet utan gäster. Lite spöklikt på något vis
André
Jag hörde att restaurangchefen brände typ ut sig. Han verkade ganska så känslokall - lite som en död fisk när man pratade med honom vid en sittning. En kund berättade att han börjat på Grand i Lund. Han passar nog in där bland halvdöingarna i restaurangen.
Tommy: När folk anonymt skriver såna nedsättande saker i ett offentligt forum får det mig att tvivla på mänskligheten. I synnerhet om det gäller en människa som kanske mår dåligt. Det är OK, att kritisera sakligt men inte att kalla någon vid öknamn, tycker jag. . Personligen tycker jag dessutom att den du talar om är en av de yppersta matsalspersonligheterna i Sverige. Mycket nedtonad men med värme, tajming och otrolig kunskap. (Och nej: vi umgås inte privat, så jag är inte partisk.) Grand i Lund är att gratulera.
Heter han verklingen Bjerne? Inte Berne och har en fru som är servitris. Hon är trevligare i alla fall.
Jag blev så ledsen att jag missade Trio. Är det någon som vet vad Ola Rubin och Sebastian Persson ska koka ihop? Någon som har hört något. Jag besökte Grand Hotell i Lund och var riktigt missnöjd. Den där omtalade sommeliern är inte riktigt i vår smak. Nedsättande attityd och verkade mest besvärad över våra frågor.
Gratulerar Grand till en mindre lyckad rekrytering. Verkligen inte ett bra bemötande.
Ebbe Vollmer (appropå Bloom) öppnar nytt i Trios gamla lokaler. http://t.co/ZTjnXkl
/André
Till Sanna ang. Bloom. Jag hoppas att du menar att osvenskt är att bli utskälld och näst in till utskämd.
Tydligen är det viktigt att man bär kostym. Hör och häpna men jag ogillar att bära kostym efter mitt arbete. Jag riskerar inte att gå dit med en viktig kund. Läs gärna på Twitter och på bloggar vad "vanliga" människor som inte är kända i matsvängen får för service.
Jag kommer aldrig sätta min fot där igen.
Folk är så otroligt fördomsfulla när det gäller Bloom. Gå dit. Stället är så osvenskt det bara kan bli och maten är kanon.
Jag har uppfattat både Erik, Ola och Sebastian som jättevarma och härliga människor. Önskar se mycket mer av dem alla tre. Tråkigt Halinka men alla kan ha en dålig dag på jobbet!!!!
Synd att inte Trio fortsätter som alla säger. Framförallt synd att inte sommelierns fantastiska känsla för dryckesval till sådan mat inte får upplevas längre. Känns som att han hade kunnat få jobb var som helst i hela världen med sin kunskap och erfarenhet. Gratulerar Grand men man får inte så bra mat där, så det känns mindre relevant att gå dit trots att de har bra vin och Berne säkerligen skulle kunna välja ut riktiga toppviner. Nu undrar jag bara när kockarna sätter igång något nytt, någon som hört något?? Ska till Vollmers på lördag, ska bli kul att äta i samma lokal fast helt annan mat.
Sidor