Lammlägg med mandel, persika och inkokt couscous

Många hävdar att det är fruktansvärt svårt att jaga rätt på en bra karl nu för tiden. Då har de inte försökt få tag på lammlägg.


Tid: 1 timme och 35 minuter
Du behöver: 

4 lammläggar
1 flaska torrt vitt vin
2 vitlöksklyftor
4 schalottenlökar eller 1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl mandel
4 persikor eller 8 aprikoser
2 dl couscous, helst fullkorn

Gör så här: 
  1. Skär bort så mycket synligt fett som möjligt från lammläggarna.
  2. Koka upp några liter vatten i en stor kastrull. Ner med lammlägg och låt koka någon minut. Ta upp köttet, slå bort vattnet och diska ur kastrullen.
  3. Lägg tillbaka lammläggen, häll på hela flaskan vin och så mycket vatten som krävs för att allt kött ska bli täckt. Sjud under lock och på låg värme, ca 1 timme.
  4. Skiva vitlöken fint och tillsätt tillsammans med tomatpurén och hel schalottenlök eller grovt klyftad gul lök. Smaka upp buljongen med salt och nymalen svartpeppar. Låt puttra ytterligare 30 minuter utan lock. Skålla och skala under tiden mandeln.
  5. Klyfta persikorna och tillsätt tillsammans med mandel och okokt couscous. Ta från värmen och servera inom fem minuter. Rucola är trevligt till.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren