Spaghetti med pumpa, parmesan och citron

Jag skulle absolut kunna intressera mig för tv-sport om de bara ville visa lite intressantare sporter. Världsmästerskapet i finsk bastu till exempel, varför direktsänder man aldrig från det? Kan man överhuvud taget tänka sig något mer nervpirrande än fjorton lättklädda gubbar av olika nationaliteter som sitter och stånkar i en hundragradig bastu? Ett hav av röd hud! Blankstekta ändors stilla fräsande mot den skållheta laven! Kampen! Plågan! Dramatiken (inte olik den när man ugnsbakar pumpa och det matta skalet först blir vaxartat, därefter blankt av svett medan pumpans inre klättrar mot kokpunkten)!

Ja, sådan sport kunde man gott få lite mer av för sina licenspengar.

Spaghetti med pumpa, parmesan och citron

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 50 minuter

  • 1 butternutpumpa, normalstor
    1 dl pumpakärnor
    1 citron
    1 ½ dl parmesan, riven
  1. Ugnsbaka pumpan i 180° C, ca 40 minuter.
  2. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de blåser upp sig och ändrar färg från grönt till brunt.
  3. Tvätta och zesta försiktigt av det yttersta gula citronskalet. Pressa citronen.
  4. Klyv den bakade pumpan, ta bort kärnor och trådar, och gröp ur det mjuka köttet.
  5. Mixa pumpa med citronzest och parmesan, smaka av med citronsaft. Servera med nykokt spaghetti och rostade pumpakärnor. Sallad är också trevligt i sammanhanget.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren