Indisk potatisgryta med spenat och vanilj

Låt mig presentera den mildaste indiern sedan Mahatma Gandhi:

Indisk potatisgryta med spenat och vanilj

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 25 minuter

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 4 stora potatisar, fast sort
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tetra kikärter (350 g)
  • 1 1/2 tsk spiskummin, mald
  • 1 1/2 tsk koriander, mald
  • 1 krm vaniljpuder (pulveriserad vaniljstång, kolla hyllan för bakprodukter)
  • 1 tsk socker
  • ca 200 g fryst hel spenat
  • 1 granatäpple eller näve gula russin
  1. Finhacka vitlöken och klyfta löken. Skala och tärna potatisen.
  2. Stek lök och vitlök i lite olivolja, tillsätt potatisen och låt steka med en stund.
  3. Häll på vatten så att det precis täcks. Koka ca 15 minuter under lock tills potatisen mjuknat.
  4. Tillsätt kikärter, kokosmjölk, kryddor och socker. Smaka av med salt (börja med 1/2 tsk).
  5. Låt puttra ihop till krämig konsistens ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt spenaten och servera med granatäpplekärnor eller russin.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren