Randig morotssoppa med vanilj, citron och kanel

Och medan resten av riket sysselsatt sig med att rasa över bonusar, lägga glasbitar i kyckling, jaga fildelare och lägga upp sitt samliv på internet, så har jag stått i köket och kokat morötter.

Randig morotssoppa med vanilj, citron och kanel

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4 – 5

Tid: 25 min

  • 1 kg ekologiska morötter
    50 g smör
    ½ tsk kanel
    ½ tsk vaniljpuder
    1 ½ dl färskpressad morotsjuice (hemgjord eller Brämhults)
    1 ½ msk lönnsirap
    1 ekologisk citron
  1. Skala och skär morötterna i bitar, lägg i kastrull och häll på vatten så att det täcks. Lägg på lock och koka morötterna ordentligt mjuka.
  2. Mixa morötter, vanilj, kanel och smör till puré, späd till lagom soppkonsistens med det smakrika kokvattnet. Smaka av med salt. Håll soppan varm.
  3. Vispa ihop morotsjuice, lönnsirap, zesten av hela och saften av halva citronen. Häll ned i den varma soppan och rör försiktigt ett varv med slev så att de två morotssopporna blandas lite – men inte helt. Sleva upp på tallrikar och servera.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren