Thailändsk gurksallad med melon

Hade du tänkt köpa dig en chokladfontän för skatteåterbäringen? Gör inte det. Det är lågkonjunktur och en liten grönsaksmandolin en mycket bättre investering. Den finns på varje välsorterat varuhus och kostar ungefär hundra kronor. Var rädd om fingrarna och ha en fin sommar så ses vi igen i början av augusti.

Thailändsk gurksallad med melon

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 15 minuter (med mandolin)

  • 1 gurka
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta (köp färsk vitlök)
  • 1 spansk peppar, medelstark
  • 1/2 mycket mogen nätmelon
  • 1/2 citron
  • 1 lime
  • 1 – 2 krukor koriander
  • 1 msk socker
  • 2 tsk fisksås
  1. Skiva gurka, skalad lök och vitlök tunt, tunt på din nya mandolin. Visst är det roligt? Visst går det undan? Visst är det oerhört lätt att skiva av sig fingrarna? Gör inte det. Det ser så slarvigt ut med blod i hela köket.
  2. Finhacka chilin.
  3. Klyv, kärna ur melonen och skrapa ur köttet med en stor sked så att det blir som en slush.
  4. Pressa saften ur citron och lime. Hacka koriandern grovt.
  5. Blanda med övriga ingredienser och servera till grillad lax eller kyckling.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren