Ugnsomelett med getost och grönsaker

Idag tänker jag på dig som jobbar som tävlingsdansare. Vilket ansträngande liv! Varje dag samma sak: upp i ottan och så brassa iväg till Frisörn för att få håret fluffat mitt uppepå och kammat i en jättestram hästsvans som stränar och drar i hårbotten. Sen är det till att måla upp ansiktet, hoppa i klackskorna, slinka ner i ålaklänningen och bara dansa och le, dansa och le genom cha-cha, rumba, quickstep och bugg med en kort paus för juryns bedömning: bra men ta och smattra lite snabbare med fötterna på raksträckan och spänn röven hårdare i svängarna. Inte undra på att du är för trött för att stå och joxa med komplicerad mat när du kommer hem från jobbet! Så idag gör vi något extra, extra enkelt. 

P1010770

Ugnsomelett med getost och grönsaker

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk kronhjärtan
  • ca 100 g chèvre
  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk
  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Halvera tomaterna, lägg u ugnsfast form med snittytan uppåt ställ in i ugnen, ca 10 minuter.
  3. Krama ur och skiva kronhjärtan. Bryt osten i bitar. Vispa samman ägg och mjölk.
  4. Sprid ut ost och kronhjärtan bland tomaterna i formen, slå på äggsmeten och grädda klart. Det tar ungefär 15 minuter om du har en stor form, lite längre om formen är mindre. Omeletten är klar när den börjar bukta ordentligt i kanterna.
  5. Ät med avokado och ruccola.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren