Ugnsomelett med getost och grönsaker
Idag tänker jag på dig som jobbar som tävlingsdansare. Vilket ansträngande liv! Varje dag samma sak: upp i ottan och så brassa iväg till Frisörn för att få håret fluffat mitt uppepå och kammat i en jättestram hästsvans som stränar och drar i hårbotten. Sen är det till att måla upp ansiktet, hoppa i klackskorna, slinka ner i ålaklänningen och bara dansa och le, dansa och le genom cha-cha, rumba, quickstep och bugg med en kort paus för juryns bedömning: bra men ta och smattra lite snabbare med fötterna på raksträckan och spänn röven hårdare i svängarna. Inte undra på att du är för trött för att stå och joxa med komplicerad mat när du kommer hem från jobbet! Så idag gör vi något extra, extra enkelt.
Ugnsomelett med getost och grönsaker
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
- 250 g körsbärstomater
- 1 burk kronhjärtan
- ca 100 g chèvre
- 6 ägg
- 4 dl mjölk
- Sätt ugnen på 250°C.
- Halvera tomaterna, lägg u ugnsfast form med snittytan uppåt ställ in i ugnen, ca 10 minuter.
- Krama ur och skiva kronhjärtan. Bryt osten i bitar. Vispa samman ägg och mjölk.
- Sprid ut ost och kronhjärtan bland tomaterna i formen, slå på äggsmeten och grädda klart. Det tar ungefär 15 minuter om du har en stor form, lite längre om formen är mindre. Omeletten är klar när den börjar bukta ordentligt i kanterna.
- Ät med avokado och ruccola.
Kommentarer
Jorma – Coop Gröndal har skärpt till sig å det grövsta. Det är knappt man känner igen sig. Sortimentet är roligare, grönsakerna finare och förra veckan köpte jag de bästa blåmusslor jag någonsin kommit över i fiskdisken.
Det finns helt enkelt väldigt lite att anmärka på, och mycket att glädjas åt. Men det är klart. Det är fortfarande rätt dyrt.
Välkommen!
Underbart gott, enkelt och snabbt, TACK!!!!!!!!!!!
Det ser väldigt gott ut! Skall verkligen provas nån dag!
vem har sagt att vego var ett egenvärde?
Det här får provas. Tack för fin blogg.
Tack för den. Rörde ihop en idag och den var kanon!
Så tyckte även hon som fann den på diskbänken när hon kom hem från jobbet. Tillsammans med nybakat bröd. Tänk så många pluspoäng en ledig förmiddag kan ge.
Vad roligt att ni tyckte det!
Jag ska på kurs 4 dagar på liljeholmen i början på december, tänkte kombinera det med ett studiebesök på Coop Gröndal för att se om det är så hemskt som det verkar. Skulle inte förvåna mig =)
Låter gott, mycket gott. Men med ägg, ost och mjölk låter det som om du får hitta en väldigt tolerant vegeterian.
Gjorde den här igår och åhåh, denna kommer göras fler gånger! Kan tänka mig att 150-200 gram getost inte gör den sämre heller.
Getost har aldrig gjort någonting sämre, någonsin.
Sidor