Spaghetti med rostad sötpotatis och tomat
I dessa glykemiskt medvetna tider kan det tyckas väl lättsinnigt att servera pasta med ytterligare en stärkelserik komponent. Skulle man drabbas av alltför dåligt samvete sedan man ätit upp, får man väl gå en rask promenad eller brottas några ronder med Fredrik Páulun.
Spaghetti med rostad sötpotatis och tomat
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 50 min
- 4 små sötpotatisar (med betoning på små)
- 4 vitlöksklyftor
- 300 g körsbärstomater
- 1/2 dl olivolja
- 1 kruka basilika (kan uteslutas)
- riven parmesan
- citronklyftor
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala och tärna sötpotatisen. Halvera tomaterna. Skiva vitlöken fint.
- Blanda runt allt med olivoljan och flingsalt och in i ugnen, knappt 30 minuter eller tills potatisen mjuknat.
- Servera till nykokt pasta med basilika, riven parmesan och citronklyftor till.
Kommentarer
smakar som mozzarella, eller hur
halloumi är väl getost?
Fårmjölk.
exakt fyrakanter
Lagade denna. Ingen hit. Obalanserat recept, och sötpotatis som bas kändes inte riktigt ok.
small minded people
Jag skulle kunna tänka mig att utesluta parmesanen och steka lite halloumi till istället
Nu älskar jag inte Lotta längre.
Det är mer gott med en fin shy.
mald stekt och kokad, vare det som Soraya sa eller var det något mer?
Sidor