Fänkål och päron med rostade hasselnötter

Just nu tycker jag att den här salladen är bland det godaste man kan äta. Eller ja, det var väl kanske att ta i. Men god för att vara en sallad som varken innehåller fläsk, ost, smör, korv, sylt, pommes frittes, remoulade samt olika stekta inslag. Dessutom perfekt när det plötsligt blir så varmt att man egentligen inte orkar laga mat. Så varmt att man knappt orkar äta mat om sanningen ska fram. Då är den här salladen bland det godaste man kan äta.

Dessutom känner man sig lite läcker och liksom duktig efteråt.

P1020420

Fänkål och päron med rostade hasselnötter

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 2

Tid: 5 min

  • 1 stånd fänkål
  • 1 moget Anjou-päron
  • rostade hasselnötter utan skal
  • valnötsolja
  • balsamvinäger
  1. Hyvla fänkålen mycket tunt. Skiva päronet.
  2. Behöver jag säga mer?
  3. Jag tror inte det.
  4. Man kan ha ruccola i också.
  5. Men det visste du ju.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren