Svenska matbloggare
Om ni saknas här beor det på slarv och glömska. Skicka ett mejl på förnamn@taffel.se så hamnar ni här. Om inte, försök en gång till.
Krakel har kul
Krakel skriver inte bara bättre än de flesta jämnåriga utan pinsamt nog även bättre än flertalet matskribenter. Om hon inte drabbas av rättmätig hybris kommer hon att gå hur långt som helst.
Björns betraktelser
En krog-insider som fick ärva vår glassmaskin. Drinkarnas konung, skaka ihop vartenda recept han serverar!
Kardemumma
Victoria är dietist utan att det märks. Med en begåvning får smaker och fiffig vardagsmat är hon alltid lika förtjusande att besöka. Tänk att ha henne som granne ...
Mat och blommor
En stammis i våra kommentarer startade eget med lysande framgång. Jessicas pörte bjuder generöst på kloka tankar och frestande smaker. Vill du veta något om japansk mat är hon rätt person att fråga.
Mat och politik
Käre K och jag har ganska olika politiska åsikter men delar bland mycket annat en passion för kött, trots att det ibland ger viss bitter eftersmak. Höggradigt nördiga recept och matbetraktelser. Rekommenderas!
Tre tjejer i köket
Med lika god aptit på mat som på livet är de här coola brudarna helt oemotståndliga. Rekommenderas varmt för alla som får gåshud och eksem av nördfaktorn här.
Brazilian Linda
Det är lite med bloggar som med krogar. Det enda som gäller är läge, läge och läge. En matblogg från Brasilien kan ju inte vara annat än fantastisk. Lindas entusiasm ger det där lilla extra som gör att man längtar tillbaka.
En hemul i köket
Efter ohemula mängder tjat från övriga matbloggare startade hemulen eget. Metodisk research och oförväget testande resulterar i rätter som bara måste testas. Allas vår Oskar har potential att bli svårtartat kalenderbitande ärkenörd.
Lagers Tabberas
Göran är en gammal bekant som är en mästare på thailändska specialiteter. Han delar min förtjusning i välstinkande fermenterat.
Bendel
PR-Pia skriver initierat och flitigt om trender och fenomen. Mer samtid än framtid, men de riktiga godbitarna spar hon väl klokt till sina betalande kunder.
Kärlek, mat och folköl
Visserligen gillar jag inte folköl men resten är helt oemotståndligt. Ung, lovande och smart som fan. I framtiden kommer Gitto synas mycket.
Vitlök & olivolja
Ilvas blogg är läsning som får snålvattnet att rinna och näsborrarna att kittla av ljuva dofter från vitlök, timjan, rosamrin och söt parmesan. Roa dig med att kika på hennes första inlägg och se hur hon på vara något år utvecklades till stilsäker fotograf. Imponerande!
Veganvrak
Egentligen är jag kritisk till veganmat av många olika skäl. Ett är att jag ofta tappar matlusten av recepten. Men Saras samlade verk är ett lysande undantag. Här kan även köttätare få smarta tips.
Vinlusen
Min bästaste bästis är inte bara god och klok. Han kan skriva och är en sann naturbegåvning vad det gäller vin. En stundom vinglig fmanör i storstadsnatten.
Matblogg
Efter en lång svacka har grabbarna på en av de snyggaste bloggarna kommit igång igen. Välkomna tillbaka i matchen grabbar! Ni var saknade.
Tyvärr inte min bror
Andreas är griskindsförmedlare, biffgrytekokare och numera bearnäsvispare. En av mina favoritbloggar.
Snabbmatsälskare att älska
Alltså: när redaktionen har en bra dag levererar de de roligaste inläggen i matbloggsvärlden. Lyckligtvis har de nästan alltid bra dagar.
En god portion mormormat
Att besöka Kinnas blogg är som man önskar att släktmiddagar vore. Tryggt utan att vara det minsta trist. Som att sjunka ner i en mjuk fåtölj och prata med en gammal kär vän.
I hennes franska kök
Kvinnan gör inte bara fantastiska recept. Sådana com man verkligen får lust att laga. Hon kan virka också!
Broccoli
Frida uppdaterar sporadiskt. Men bra. Och när komnmer kameran tillbaka?
Alice Brax är inte heller frisk
Ständiga uppdateringar och pillemariska infall från vassa Alice. Häng här om du vill veta mer om en matmurvels vardag.
Eko-Robert i Varberg
Nu när Robert börjat smaka på sakerna är hans ambitiösa blogg än mer läsvärd. Han listar helt enkelt ekologiska varor, var de finns att köpa och vad de kostar. När kommer filial i Stockholm?
Sannah
Kreativ färgsprakande mat från Malmö. Kan det bli bättre?
Salt
Stellan tipsar, testar och trixar med bravur. Och blir bara bättre. (Fast jag länge glömde bort att lägga till den här av oförklarlig anledning.)
Martins mattips
Martin är en hejare till handlare och utforskar gärna Malmö med omnejd.
Nässelblom och choklad
Ljuv men jordnära matlagerska med sinne för vardagens poesi. Vackert värre.
Patriks blandning
Rustikt, robust och roligt. En nyfken nörds lustvandring i sinnenas rike. Matporr. Känsliga varnas.
Louises lyckträffar
Serendipitet i köket är inte att förakta. Slumpens verk ger god skörd. Genialiska hyss med ogräs och pomelo.
Lunchlådan
Rockig mat av självlärd cool kocka utan spenderbyxor men med strålande fantasi.
Snällmat
Göteborgsk medelhavsinspiration med finess. Risotto, skaldjur och karnivorkrumelurer.
Krubb
Blogen med det oslagbara namnet bjuder på en temperamentsfull kock (sånt gillar vi!), maffig mat och vardagsfunderingar.
Karin kikar ut
Ett fönster med finfin utsikt av maten i Malmö och resten av världen. En inspirerad och inspirerande hemkunskapslärare vid tangentbordet.
Annes mat
Kattälskande mästerbloggerska som skriver mest på engelska.
Gollans goda
Underbart nördig och distanserad blogg med mycket asiatiska inslag. Stark nykomling som lovar mycket. En sushikännare.
Jojje mittimaten
Rackarns bra recept med finurliga tricks. Ingen dussinmat utan verkligt originella idéer. Fler inlägg tack!
Brödmartin!
Jamen, kan det bli mycket bättre än så här? När ni inte har tid att baka kan ni droola över de här högkvalitativa brödbloggen. Nördvarning!
Matdériven
Snygg blogg med lika snygg mat. Igelkottarna stal mitt hjärta och behöll det. Roliga utblickar och smarta länktips.
Anna-Maria
Cybermamma som rockar i köket.
Favoritmat
Ninna har känsla för enkla men raffinerade kombinationer. Och tar bilder som får en att vilja rusa ut i köket och återskapa recepten själv.
Lata mamman ...
... är inte ett smack lat! Hon syltar kålrot, svänger ihop härlig pasta och sprider god stämning och lika goda dofter.
Carl Holmgren
Carl och Johannes även känd som [j] (viss identitetsförvirring råder) är hejare på banketter, espresso och smarriga drinkar. Perfektionister som generöst delar med sig.
Matforum
Nej, det är ingen blogg utan mycket bättre. Ett livligt matforum med mycket trevligt stämning att hänga på.
Magkurr i London
Manne håller koll på godbitarna i London. Viserligen brukar jag inte länka till bloggar på engelska men Manne är värd ett undantag.
Mungbönorna
Pigga matbloggare som spirar i Sundsvall. Här frodas precis den entusiasm som bra matbloggar ska ha.
Mårres mat
Mårre blandar och ger av det bästa. Håller koll på kockar, kokböcker och har trevligt nog allt fler egna recept.
Fantastiska Lotta!
Jag kan inte begripa att jag glömt lägga in Lotta i registret. Underbara realistiska recept, bra ekotänk, allt bättre bilder och härlig stämning.
I Mimmis skafferi ...
Finns inte bara säd utan en mjölkvarn. I ugnen gräddas vilda pizzor och på spisen sjuder grytor med svendiska kryddningar. Åh, vilket underbart kök att vistas i!
Frukostflingan
Servitrisen som blev ordsamlare ... Om inte blotta presentationen ger er rysningar av vällust så gör läsningen garanterat det. Krogetymologi, visa funderingar och krumelurer.
Nybörjarmatlagning
Emmas härliga blogg bjuder på snabblagad mat som wraps och sallader med mycket smak. nybörjare? Inte länge till!
Rebbecca bakar!
Tillsammans med assistenten Hugo utförskar Rebecca bakningens möjligheter. Smittande entusiasm och ambitiösa recept.
Katjas mat Enkla, smarriga recept och fina bilder som blir ännu bättre med svindlande hastighet. Fina idéer på grönsaker. Ny bloggstjärna!
Silverkocken
Inspirerande kockblogg med receptskisser som får det att vattnas i munnen.
Ett lingon
Om ett lingon är så här bra, hur vore då två lingon?
Veckans middag
Lite kolhydrater men desto mer smak! Och äter man nästan stenåldersmat heter man så klart Ayla.
Provköket
Just intill mig nere vid vattnet sitter Lina och tänker på mat. Sen går hon hemma och lagar. Se så fint och gott det blir!
Kicki på Middagsfrid
Jag brukar inte lägga in företagsbloggar men jag gör et undantag för Kicki. Dels för att hon är en förebild för småföretagare, dels för att jag gjort menyer åt henne, dels för att hon är cool och öppen för nytt.
Daniel Roos
Nej han kan inte stava, men tusan vad han kan laga! Och vilken glöd han har. Alla älskar Daniel och hans söta saker.
Veckans middag
Vad tusan ska en stenålderskostare heta om inte Ayla? Läs om hur man undviker civilisationens faror!
Smaskens
Ytterligare ett genialiskt bloggnamn och ett innehåll som matchar. fina skildringar ur vardagen och middagar som ger mersmak.
Min lilla gröna
Smarrigt värre med mycket desserter och soppor. Enkel mat som passar familjen.
Med balkong
Lättlagat med en liten knorr. Liv gillar mat!
Miss Meister
Miss Meister känner ni redan! Kvick i käften, sparkar högt och lagar grönt med fantasi och känsla.
Cristoffers mat
Proffskock på frammarsh som levererar elegant mål och lite vardag.
Maries familjemat
Snabbt och enkelt för en lycklig familj!
Roslagsmat
Finfin mat med poesi och känsla och en nypa Roslagen.
Fröken Dill
Fröken Dill gör skäl för sitt namn. Mycket rönt, mycket medelhav och gröna fingrar.
Hungriga familjen
Kajsa har skrivbegåvning, hungrig familj och är lika hungrig själv. Kul läsning som väcker aptiten!
Mera mat mamma!
Katarina lagar urban, modern mat som ändå är barnvänlig.
Fortsättning följer ...
Kommentarer
Vore superroligt om även jag fick vara med på den här listan....:)
Jag vill ligga med på den där listan :-)
Bloggar om mat, te- och smakupplevelser ur ett hållbart perspektiv. En hel del recept också. Kul om min blogg kan få vara med? Tack för tetävling.
Hälsningar från höstiga Jämtland.
Prövade att maila till "förnamn@taffel.se" men det ville sig inte riktigt. prövar "fornamn..." i stället. I annat fall kanske denna lilla förfrågan kan funka?
Medlem av Svenska Matbloggare sedan några veckor tillbaka...
alltså "förnamn" står för förnamnet på den person du vill blogga till. Vill du blogga till mig är det alltså lisa.
Oj, så extremt korkad jag känner mig nu....ja, ja, det är aldrig fel med en lektion i ödmjukhet med jämna mellanrum!
Gör ett nytt försök, dårå...
Det finns inga dummma läsare bara lata skribenter ;-)
Jag skulle gärna vilja vara med på listan!
/ Mikaela
Här är jag.
Såklart man vill sälla sig till denna stora flock flitiga matbloggare (trots att jag själv för tillfället ligger lite lågt...)
På återseende alla!
Jag vill också vara med!
Den här veckan är persisk - minst ett nytt recept per dag!
Jag skulle gärna vara med på listan.
Kul om man får vara med på listan1 hur kan jag ha missat hela den Lisa????
Jag skulle jättegärna vilja vara med på listan.
Hälsar fröken Dill
Titta gärna hos vår hungriga familj!
jag vill gärna också vara med på listan... =)hälsningar Niklas
jag vill gärna vara med i galenpannorna.
hejhej!
Hej Lisa här har du en till matbloggare! :)
Mvh
Christoffer
och här finns en annan nybörjare... :-)
Jag vill jättegärna stå med på listan! :-)
Och här finns jag! :)
Skulle vara kul att få vara med på listan.
Hejsan, jag skulle ocksa bli glad om jag far vara med:) Min blogg ar fylld med italienska och svenska recept!
Hej, Vill tipsa om en mycket rolig anti-kokbok var 1000 amatörkockar från hela världen bidragit med sin bästa tips om vad man INTE skall göra i köket:
The How Not To Cookbook
http://www.hownotto.info/order.html
Ja, varför inte...det skulle vara en ära att vara med här jag med...
Nadja
Vi bloggar oxå om maten som vi kockar till och tycker det hade varit kul att finnas på din lista här.
Jag bloggar om mat och börjar restaurangskola nu i januari, så då vore det extra roligt att komma med här. Har en sajt till http://lagabakasmaka.se som är en strikt matsajt, fast där har jag hämtat väldigt mycket från andra, för att använda som eventuellt stöd i skolarbetet.
Sidor