Till att börja med – vad jobbar ni med?
LL: Jag är copywriter, matskribent och kokboksförfattare med ett par titlar på mitt samvete.
HF: Jag jobbar inte.
Hur länge har ni samarbetat?
LL: Sedan januari 2007. Jag var hemma med mitt första barn, hade skrivklåda och tänkte väldigt mycket på vad vi skulle äta till middag.
HF: Så en kväll stoppade någon ett mystiskt piller i våra latte och när vi vaknade till sans var vi bloggare!
En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning,
Kommentarer
Åh, det har jag inte ätit på åratal men det var ju jättegott!
Vad fint! Jag får starka barndomsminnen av söndagsdessert hos mina morföräldrar i Helsingborg. :)
Linn, vi kan väl låta stackarna i Bruna Maten ta detta recept, kan ju bli ett av deras bästa.
fast är detta 70-tal? Inte mer 80-tal?
Och nej, det behöver inte återupplivas. Det är inte gott.
HAHAHA...
Heja, heja, den där var jag nästan med om när den föddes tidigt 70-tal. Fasa. Etter värre var konserverad babas in rhum med lättvispad grädde.
usch...ve å fasa...
När jag var barn brukade jag peta av "After eight:en" och bara äta den. Det var ju mycket godare.
Åh, hos oss har After Eight-plattorna dessutom alltid ströslats med citronzest. Serveras med vispad grädde - fantastiskt gott.
"nån annan kanske har mer exakt beskrivning"... Ha! undrar hur mycket mer man måste veta? Fast vad vet jag, jag slapp denna dessert under hela 80-talet. Hemma hos mig var det marängsviss (-swich) som gällde.
Kanske behöver man blogga om ett recept på det här, det verkar finnas ett sug efter mer information om den här extraordinära maträtten.
Jag gjorde marängsviss och då tyckte barnen att det var den godaste efterrätt de någonsin ätit....
Jag provade en variant i höstas med egna, lätt citroninkokta päron och en superlätt, hemmagjord mintchokladsås. Koka upp grädde och smält ner önskad mängd mörk mintchokladkaka. Med riktigt god vaniljglass till blev det hela lätt lyxigt. Lite citronzest ovanpå skulle säkert vara snyggt.
Sidor