Hej!
Det är fantastiskt trevligt att vara här. Nu måste vi lära känna varandra innan jag drar igång med mina skriverier om krogar och mat på desamma, lite annat blir det säkert också när andan faller på. Jag går lite omvänt tillväga och bilägger här mitt CV, hoppas jag får jobbet?! Vi hörs snart igen! /e. CV Erik Videgård Född 13 augusti 1960 2010 - Hotell & restaurangkonsult, skribent m.m. 2009 (feb – sep): Projektledare Lydmar Hotel i Stockholm. 2006 – 2008: Driver projektet ”Restaurant Daniel” i Pusjkin utanför St Petersburg i Ryssland som kreativt ansvarig och kökschef. Har konsultuppdrag för bl.a Hotell Diplomat i Stockholm och Findus. 2005: Startar upp NK Asian på NK. Skriver bokkontrakt med Albert Bonniers förlag och ger 06 ut självbiografiska kokboksromanen ”Ät Mig”. Utarbetar serviceprogram och arbetar med kreativ utveckling och gästkommunikation på hotell ”Fabriken” på Furillen, Gotland. 2004: Fortsätter driva Halv Trappa och gör ett antal större cateringuppdrag åt bl.a. Hagströmer & Qviberg och familjen Wallenberg. 2003: Öppnar Halv Trappa plus Gård, restaurang och bar med kinesisk inriktning vid Stureplan i Stockholm. 2002: Konsultarbete för bl.a. Campbells, Norrmejerier, Coca Cola. 2001: Konsultarbete för Sigtuna Stadshotell i två år som totalansvarig för ombyggnation och inriktning. Får sonen Max. Flyttar tillbaka till Stockholm. 2000: Programledare SVT ”Mitt i Maten”, skriver kokboksordbok ”Galangal” med Adam Alsing, 1999: Lämnar ATV och flyttar till Malmö, får dottern Vilma. 1998: Säljer Videgård till Erik Lallerstedt, Diana till Fem Små Hus och Akvarium till Narvesen. Gör hemsidor för Fjäderholmarna och julprojekt med Diana, Biblos, J och Tornvillan. 1997: Tar över Fjäderholmarnas Krog. Säljer East Åre och East Noodles. 1996: Omprofilerar Coq Blanc till Videgård Restaurang & Bar. Skriver kokboken Modern Asiatisk Mat med Peter Lindgren. 1995: Startar East Åre och East Noodles, avvecklar Tullhus 2. 1994: Tar över driften av Tullhus 2. Börjar skriva om drycker i Månadsjournalen. 1993: Inget speciellt. 1992: Tar tillsammans med Christer Andersson och Lennart Tengsved över Scandic Development då bestående av Restaurangerna Coq Blanc, Diana, East och Monarch, företaget döps om till ATV Hotel & Restaurant AB. Omprofilerar Monarch till Akvarium. 1991: Öppnar nya Coq Blanc, får American Express servicepris, 23 poäng i Dagens Industri samt vals till Årets Affärskrog i Dagens Industri. Ansvarig för omprofilering av Brända Tomten på Stureplan som blir East. 1990: Kommer åtta i vin-VM. Blir källarmästare på Coq Blanc och ansvarig för ombyggnad och nylansering. 1989: Vinner Guldbrickan som Sveriges bäste servitör, kommer åtta i vin-EM. Blir restaurangchef på Coq Blanc. Medförfattare till boken En Värld av Vin. 1988: Vinner Trophée Ruinart som bästa Svenske Sommelier. 1987: Börjar som hovmästare på Coq Blanc under Uno Hedman och Erwin Hug. 1986: Börjar tävla i vinkunskap, är med och grundar Svenska Sommelierföreningen. 1985: Freden stänger, börjar som servitör och sedan hovmästare på Royal Viking Hotel. 1984: Får dottern Felicia. Slutar turnera och börjar som servitör på Den Gyldene Freden. 1983: Turnéledare för Europes turnéer samt Montreux-festivalen med EGBA. 1982: Turnéledare och tekniker på Rock-SM, turnerar med Ubangi, Zzzang Tumb och spelar in Europes första LP. 1981: Åker med Boppers till Japan, turnerar med Reeperbahn och Peter LeMarc. 1980: Får jobb som ljudtekniker, turnerar med Trettioåriga Kriget och Boppers. 1979: Spelar saxofon med Mauro Scocco och extraknäcker som ljudtekniker. Börjar ta busskort. 1978: Går tio veckors AMU-utbildning som servitör. Arbetar som smörgåsnisse på nattklubben Alexandra och som servitör på Östergök Fisk. 1977: Arbetar som fotoförsäljare. 1976: Arbetar som fritidsledare med film och foto. 1975: Avslutar skolgången i Engelbrektskolans balettklass. 1967: Lämnar Helsingborg för att flytta till Stockholm och grundskolan.
Kommentarer
Hjärtligt välkommen till Taffel Erik!
Välkommen kära du!
Hej och välkommen hit!
Hej Erik!
Spännande det blir att följa dig :)
Vad roligt att du är här! Välkommen!
Låter lovande!
Har läst "Ät mig" och tyckte det var en trevlig bok, ska bli kul att lära känna dig via taffel. Välkommen.
Vilken intressant karriär förresten.
Hade precis mer aktivt börjat kika in på din andra sida.Det har varit läsvärt - det lär säkert vara det här med!
Vad kul!
Grattis till taffel som nu har Sveriges bäste matbloggare i sitt stall!
Alla är väldigt snälla här. Tack Alla!
Sidor