Dagen jag aldrig trodde skulle komma:
"Men du, kan inte du göra lite sushi kväll?"
Magnus laxhataren har börjat beställa lax till middag snudd på en gång i veckan. Rå lax. Tack, salmalax.
Det började med att jag kom hem med en liten bit salmalax åt mig själv. Ät korv, sa jag till Magnus. Sen gjorde jag en laddning sushi enligt konstens alla regler, satte mig ned och skulle precis börja äta. "Jag måste ju i alla fall smaka en" sa den något ölbemängda maken. Sen tog det ungefär fem minuter innan lejonparten av tallriken var länsad. Och det var inte jag som hade ätit, jag var fullt upptagen med att bara begapa spektaklet.
Under sker uppenbarligen då och då.
Fast just den här gången överraskade jag honom med laxen. Ni skulle sett när han öppnade ICA-påsen - han fullkomligt saliverade vid anblicken av det sobra salmalaxpaketet. Säg inte att jag har sagt det här, men jag tror att han siktar på att bli brunbjörn i Alaska i sitt nästa liv.
Kommentarer
Puh...jag trodde att du skulle sluta blogga...
Helt off topic
Efter din praktikperiod i Östersund, har du några tips för att baka surdegsbröd i vedeldad bakugn?
Och/eller en hint om receptet på de salta småkakorna?
God Jul!
Jag läste en artikel nyligen (som jag givetvis inte kan hitta) där det stog att laxodlingarna förstör naturen i Norge och att det inte går att odla lax ekologiskt (bara mer eller mindre dåligt för miljön). Någon som vet hur det ligger till egentligen?
Någon som vet var jag kan hitta Salmalax i Malmö förvrigt? (Norrmännen får minsann ta hand om sin natur själva, iaf om mina smaklökar får bestämma ;) ).
SALMALAX HITTAR NI I MALMÖ PÅ ICA MAXI VÄSTRA HAMNEN OCH SÅ FÖRSTÅS HOS SAIKO DÄR EN AV VÄRLDENS FRÄMSTA SUSHIKOCKAR REGERAR PONTUS JOHANSSON.
MILJÖN I NORGE ÄR DEFENTIVT HÅRT ANSATT AV HAVSBRUKET DET ÄR DÄRFÖR AV STÖRSTA VIKT ATT VI BÖRJAR UNDERSÖKA VAR LAXEN KOMME RIFRÅN OCH HUR DEN FÖDS UPP SAMT UNDER VILKA FÖRHÅLLANDE
Sidor