2013-09-25 av Margit Richert
Butternut och baharat
Det var ju ett tag sedan nu. Jag har jobbat större delen av sommaren (kock på ett behandlingshem, jättekul! Men mer om det en annan dag). Jag har plockat frukt och bär och nässlor och ramslök och tja, somrat mig i största allmänhet. Men nu är det höst och inga ursäkter finns längre för att bloggen ska stå övergiven.
Baharat hittar du i vilken mellanösternbutik som helst. Sumac likaså. Undvik frestelsen att blanda i fler ingredienser, det behövs inte.
Kommentarer
Baharat? Tvingades googla.
Wiki-svaret:
http://en.wikipedia.org/wiki/Baharat
VÄLKOMMEN TILLBAKA!!! hösten känns genast bättre :)
Örjan, som du ser av ingredienslistan är det en krydda som passar riktigt bra till just pumpa. En varm fyllig och snäll kryddblandning. Orkade inte googla själv, tack för att du länkar.
Sally: Tack!
Ja, vad roligt att du är tillbaka!
Välkommen tillbaka!
Har under dagen tillagat och för en timme sen ätit http://gittosmat.taffel.se/2012/10/03/undergangsfest-med-pulled-pork-mac... vilket var perfekt. Fullt ut. Det vill jag bjuda släkten på när jag fyller år tänkte jag, men, jag fyller i mars. Nog är det väl klent med plommon då?
Skulle du rekommendera mig att
1. Koka plommonsås nu, frysa den tills mars månad?
2. Göra såsen på katrinplommon?
3. Göra sås på annat och isf på vad?
4. Något helt annat?
Tack på förhand!
Trevligt att du är åter, har saknat dig
Kranm Lennart
Kul! Tycker mycket om baharat, har blandat själv och gjort nötfärsbiffar och färskkorv.
Perfekt höstmat. Och välkommen tillbaka!
Äntligen!
Vad kul att se lite liv i bloggen igen. Hur går det med planerna för Kazakstan, kommer du att komma iväg tror du?
Sidor