För att få till den perfekta biffen spelar temperaturen en viktig roll. Här kommer vi att visa er ett litet exempel på vad som händer med köttet vid olika tillagningstemperaturer, i detta fall ytterligheterna när det gäller temperaturen. Skillnaderna i slutresultat är påtagliga och illustreras tydligt då vi tillagar biffen vid 200° respektive 80°. Jag hoppas verkligen att ni inte lagar biff vid 200°, men gissar att det säkert är många som skjutsar in den i en 175° varm ugn. Som sagt, här visar jag ytterligheterna för att tydliggöra hur stor inverkan temperaturen har på slutresultatet.
Kommentarer
Kul! Är du också gammal fältbiolog!
I morgon tar jag svärmor, sambo och lillan på tur till fårhagen igen. Har jag tur blir det en del nässelplockning.
Vad betalar man för en påse nässlor?
På söndag har jag tid att skörda ramslök - då smäller det!
Minsann, Anders! Nörderier är som missbruk, man byter bara ut dem.
Peter, vad trivsamt det låter. Jag har för mig att jag betalade en tjuga för en liten påse förra året. Svårt att mäta nässlorna och plockningen i pengar.
Coolt att du kan skörda, Anna, liksom att du är helt säker på "ditt ställe".
I fårhagen växte späda, perfekta nässlor i sån mängd att de på Sofias torg skulle betinga några miljoner.
Åh! Tvåhundra kronor kilot i Malmö, sen får du göra matten. Jag tycker det är väldigt fint hur tanten med nässlorna berikar bekväma stadsbors kök.
Sidor