September: Vi blir med bok och går på bokmässan
Under sommaren har vi jobbat flitigt med slutkorr och finputs, och imorgon, 12:e september, börjar den faktiska fysiska boken äntligen säljas (åtminstone i och enligt nätbokhandlarna). Det blir spännande. Nästan lika spännande är det att vi ska åka på bokmässan och prata om boken - tre gånger! Samtliga på eftermiddagen fredagen den 23:e* september.
17.00 - 17:15 på Forskartorget (med underrubriken "Molekylär gastronomi i ditt eget kök", inbjudna av våra finansiärer på Forskningsrådet Formas).
18:40 - 18:50 på Kockteatern igen
Formas kommer även sälja boken i sitt bås, precis intill Forskartorget, i samband med det framträdandet. Kom gärna förbi vid något av tillfällena och säg hej, om du råkar vara där. Eller ställ frågor!
*Det sista framträdandet har råkat få fel datum i webbprogrammet; det står torsdag men det är fredag som gäller!
Kommentarer
Gött!
En bra bok ni har gjort. Roligt med en bok som tar upp och beskriver de grundläggande principerna om hur mat fungerar kemisk och biologiskt. Gillar man laggs mat så får man många bra svar på hur en del saker.
Det är svårt att hitta bra grundläggande böcker om hur det funkar i ett kök för noviser. Det grymma är att ni är bland de få som har en dialog med era läsare på ett seriöst sätt.
En fråga. Hur kommer det sig att ni inte nämner att det finns smakrexeotorer i hela munnen och inte bara på tungan .
Vad roligt. Det är en bok som jag ska köpa
Boken är bokad!
Ayhan: roligt att du gillar boken!
Tyvärr kan jag inte ge ett fantastiskt formulerat svar på varför vi inte skriver mer om smakreceptorerna utanför tungan; bidragande faktorer är att i början hade jag svårt att hitta bra källor om receptorerna annat än på tungan, och att just det kapitlet har vi bollat mellan oss i typ två år, och i slutändan skar vi bort en del. Men det är ju en bra idé till en framtida bloggpost... kanske ihop med ett stycke om smakreceptorer i matsmältningssystemet...
Sidor