Vanliga frågor om Taffel.se
-
Vem står bakom Taffel.se?
Vi i redaktionen: kända och okända matskribenter med ett brinnande intresse för matens alla aspekter. Lisa Förare Winbladh, Jens Linder, Isobel Hadley-Kamptz, Johan Swanljung, Margit Richert, Malin Sandström, Henrik Francke och Anna Sjögren. Vi har inga riskkapitalister, sponsorer eller andra intressenter som delägare. Taffel är ett oberoende kapitalistiskt kooperativ med vinstdelning.
-
Hur finansieras Taffel.se?
Genom annonser och egna investeringar. Intresserad av att nå ut till Sveriges trendsättare i matvärlden? Kontakta Ella Frenning på ella/snabela/taffel.se Så länge avsändaren är tydlig och läsvärdet är högt välkomnar vi även längre texter, recept och bildmaterial.
-
Vad gör Taffel.se så speciellt?
Taffel.se fungerar som en tänktank och tummelplats för matnördar. Och vi ska skriva om mat på ett så roligt och inbjudande sätt att allt fler upptäcker matnörden inom sig. Kom ihåg att det är skillnad på matnördar och matsnobbar! Vi utnyttjar hypertextens möjligheter och länkar hejvilt till allt det bästa på nätet. Vi vet ju att du kommer tillbaka till oss. Våra recept är noga utvalda med mycket personlig prägel.
-
Varför gör inte en massa andra journalister och skribenter samma sak?
Vet inte. Men gänget bakom Weird Science har också fattat galoppen.
-
Åh, jag vill också skriva för er. Hur bär jag mig åt?
Vi kommer inte att köpa in artiklar under första året. Vi har bett några favoritbloggare att gästblogga, men vill inte sätta i system att underbetala skribenter. Om någon redaktionsmedlem tar ledigt letar vi upp en ersättare som då deltar på samma villkor som vi andra.
-
Kommer ni att ha läsarbloggar på Taffel.se?
Vi gillar medskapande och kunskapsutbyte, men vi vill att du själv äger och kontrollerar ditt material. Starta en egen blogg så länkar vi till dig och du ingår i det stora nätverket av matnördar. Vi lovar att komma på besök!
-
Kan jag hjälpa till att göra Taffel.se till en kioskvältare?
Ja tack! Besök oss ofta, berätta om oss för alla dina vänner och länka ofta till oss. Kontakta Lisa om du vill ha en banner att sätta upp på din sajt eller blogg. Delta i diskussionerna här på sajten. Tipsa oss om nyheter och gamla godingar. Annonsera eller tipsa annonsörer om oss.
-
Kan jag göra ännu mer?
Du kan bli Taffel-ambassadör! Kontakta Lisa på lisa/snabela/taffel.se så får du veta mer. Vi pysslar om våra ambassadörer lite extra.
Kommentarer
Hei
fin blog! Men ingen rss feed?
Cecilie
Jodå! Jeg er en blind idiot. Ny melding lyder bare: fin blog!
Hur gör ni med bildmaterial? Det har ju blivit comme il faut i bloggvärlden att man "lånar" bilder från hela nätet och illustrerar sina texter med ... det är väl OK så länge det inte är kommersiella sajter men inte annars tycker jag. Dessutom blir det alltid ett slappt bildval när man jobbar så.
Men det skall bli kul att följa er!
/Boel
Bra fråga Boel!
Eftersom vi är äckligt präktiga snor vi inte bilder. Jag tycker att det är OK att låna bilder så länge man inte har reklam på sin blogg. Men så fort man börjar tjäna pengar på lånegodset tycker jag att det är fel. Naturligtvis har denna högst privata åsikt inget med juridik att göra.
Hittills är alla bilder våra egna. Alla håller ju inte superklass men på nätet, i pytteformat försvinner mycket av kvaliteten på bra foton. Ibland kan det vara charmigt med lite sisådäriga bilder med mobilen.
Sen har vi fått en hel del bilder av våra favvofotografer. De kommer så småningom. Henrik är en duktig fotograf, hans grejor kommer snart upp.
Vi undviker helst pressbilder för att de ser plastiga ut.
O, så glad och nöjd jag blev nu! Är lite trött på det här bildlånandet. (Även om jag inte är helt oskyldig själv, host.)
Hej!
Om man vill mejla er på "redaktionen" utan att "smyga in inlägg" som orelaterade kommentarer under era respektive bloggar - hur gör man då? Jag har tyvärr redan "fulat mig" med frågan om matljud inne på Matälskaren - fast det gick ju bra ändå - men om man i framtiden vill nå taffel.se och inte en specifik blogg?
Skicka gärna svar på mejl även om ni publicerar frågan här, om det är möjligt.
Vänliga hälsningar,
Hanna
Hej!
Jag hörde på radion i dag, söndag 23 mars, Godmorgon världen, om bullbak med rumstempererat smör, och letade efter receptet på Taffelsidan. Men jag hittade det inte. Skulle gärna vilja lära mig baka sådana goda bullar. Kan ni hjälpa mig, vore jag tacksam.
Bengt, ensamstående pappa i behov av bullsuccé.
Hej!
Jag undrar bara om någon kan hjälpa mig!
Ska göra en buffé med mat som serverades 1948, problemet är att jag inte vet vad folk åt då!
Kan någon berätta för mig vad som serverades då?
Sidor