Liten arg tant. Nördig matskribent, inspirerande föreläsare, sisådär semivegan (fegan) av klimatskäl och vindrickare av guds nåde. Har drivit bloggen Matälskaren sen 2005. Favoritämnen? Konstiga kryddor, matkemi, smarta knep och lite insiderrapporter från krogvärlden.
Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen.
Efter sin succé med boken Matmolekyler är Lisa Förare Winbladh äntligen tillbaka. Den här gången med en helt oumbärlig kokbok. Lisa skriver långa recept med många ingredienser.
Kommentarer
Ska inte du skriva på Matälskaren?
EKO är framförallt oftast godare. Möjligen är det så att åsikter om hälsa och miljö undermedvetet styr en att känna på det sättet.
Jag har en slev i varje kastrull!
Korta länktips kommer att hamna här.
Jamen, låt oss fortsätta att jaga på efter "nyttigare" saker. Människor i västvärlden har ju aldrig levt så länge som nu, trots alla larm. Så om vi lyckas hitta ännu "nyttigare" saker, så får vi alla chansen att hamna i en rullstol på hemmet, där vi - berövade de flesta av våra mentala funktioner - kan lugnt invänta döden i en trygg institutionsmiljö.
Men visst är det fint att vara "ekologisk" i vår lilla hörna av världen. Allt medan de stora länderna, framför allt de kommunistiska (läs Kina och Ryssland), fortsätter att skita ned. Men det viktiga är ju att vi "känner oss bra".
Hej och välkommen Bengt!
Att äta ekologiskt behöver inte stå i motsats till globalt engagemang. Och ett ökat intag av antioxidanter tycks hålla de mentala funktionerna spänstiga längre. Tydligen har jag ätit för lite för jag kan inte riktigt följa med i ditt resonemang. Jag visste inte ens att Ryssland var kommunistiskt. Fly mig en eko-morot!
Sidor