För att få till den perfekta biffen spelar temperaturen en viktig roll. Här kommer vi att visa er ett litet exempel på vad som händer med köttet vid olika tillagningstemperaturer, i detta fall ytterligheterna när det gäller temperaturen. Skillnaderna i slutresultat är påtagliga och illustreras tydligt då vi tillagar biffen vid 200° respektive 80°. Jag hoppas verkligen att ni inte lagar biff vid 200°, men gissar att det säkert är många som skjutsar in den i en 175° varm ugn. Som sagt, här visar jag ytterligheterna för att tydliggöra hur stor inverkan temperaturen har på slutresultatet.
Kommentarer
Vackert. Men jag är lite besviken att copyn inte är i haiku-form. Typ:
Perfect apples
Like winter roses
In every drop
Haha!
När jag läser texten på paketet med äppelgodis förstår jag att det inte kommer att dröja länge förrän texterna på matförpackningarna är i samma klass som poesin i mäklar-annonserna.
Det är klart att man kan uttrycka sig lika känsligt och vackert om en limpa som om en etta med kokvrå i Vasastan. Typ: Den inbjudande doften av råg och sirap är som gjord för kalas. Dina vänner kommer att stortrivas med en lagom mjuk smörgås i handen. Det här brödet, med sekelskiftescharmen väl bevarad, har allt för dig som har höga krav på livet.
Sekelskiftescharmen, ha! Texterna på brödförpackningar i Sverige ligger nästan på den nivån redan idag.
Brödpåsarna är redan där, du har rätt i det!
Hmm, jag säger bara: Brödet för det lilla hushållet med stora krav på livet. Eller hur var det nu igen?
Sidor