Älgfärsbiffar i dijonsenapssky

Receptmakare: MArgit Richert

Portioner: 4

Tid: 40 min

Har man älgfärs byter man förstås ut skav och eventuellt fläskfärs mot det! Men det blir alldeles utmärkt så här också.

Lisas alldeles fantastiskt goda savojkål passar som sjuksköterskefoten i foppatofflan till det här receptet. Jag uteslöt färsk timjan - det räckte med rosmarin i biffarna.

  • 300 g älgskav
  • 250 g fläskfärs
  • 2 msk grädde
  • 1 ägg
  • 4 enbär, krossade
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk ljus soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 25 g smör
  • Till servering:
  • Savoykål
  • Potatis (om man vill)
  1. Halvtina älgskaven. Plocka fram din vassaste kniv och finhacka skaven så smått du någonsin kan. Det går lättare än man tror.
  2. Blanda älgskav, fläskfärs, ägg, grädde, enbär, rosmarin, lingon och salt. Mal över rejält med svartpeppar.
  3. Forma till åtta biffar. Stek i smör på ganska låg värme tills de är genomstekta och fått fin färg, 3-4 minuter på varje sida.
  4. Ta upp färsbiffarna och vispa i vattnet, sojan och dijonsenapen. Rör om ordentligt så att alla goda stekrester lossnar. Rör ned smöret och vispa tills det smälter.
  5. Servera biffarna med sky och Lisas savojkål eller något annat gott.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert