Älgfärsbiffar i dijonsenapssky
Receptmakare: MArgit Richert
Portioner: 4
Tid: 40 min
Har man älgfärs byter man förstås ut skav och eventuellt fläskfärs mot det! Men det blir alldeles utmärkt så här också.
Lisas alldeles fantastiskt goda savojkål passar som sjuksköterskefoten i foppatofflan till det här receptet. Jag uteslöt färsk timjan - det räckte med rosmarin i biffarna.
- 300 g älgskav
- 250 g fläskfärs
- 2 msk grädde
- 1 ägg
- 4 enbär, krossade
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 dl lingon
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- smör till stekning
- 1 dl vatten
- 1/2 msk ljus soja
- 1 msk dijonsenap
- 25 g smör
- Till servering:
- Savoykål
- Potatis (om man vill)
- Halvtina älgskaven. Plocka fram din vassaste kniv och finhacka skaven så smått du någonsin kan. Det går lättare än man tror.
- Blanda älgskav, fläskfärs, ägg, grädde, enbär, rosmarin, lingon och salt. Mal över rejält med svartpeppar.
- Forma till åtta biffar. Stek i smör på ganska låg värme tills de är genomstekta och fått fin färg, 3-4 minuter på varje sida.
- Ta upp färsbiffarna och vispa i vattnet, sojan och dijonsenapen. Rör om ordentligt så att alla goda stekrester lossnar. Rör ned smöret och vispa tills det smälter.
- Servera biffarna med sky och Lisas savojkål eller något annat gott.