Amerikansk frukostkorv med salvia och lönnsirap

Baserat på ett recept i Bruce Aidell's Complete Book of Pork. Korvmassan formas till biffar och steks i panna som tunna hamburgare. Mycket fett och mycket, mycket gott. Servera gärna på McDonald's-vis på en English muffin med pocherat ägg och ost.


Portioner: 6
Tid: 1 1/2 timme (varav 1/2 timmes arbete)
Du behöver: 

450 g sidfläsk (inte rökt eller rimmat)
2 msk vatten
1 msk finhackad färsk salvia
2 msk lönnsirap (kan ersättas med lika mycket råsocker)
1/2 tsk krossade korianderfrön
1/2 tsk krossad chili (anpassa mängden efter chilins styrka!)
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/2 salt
smör eller smör/rapsoljeblandning till stekning

Gör så här: 

Finhacka sidfläsket till en grov färs i matberedare eller (som jag) med vass kniv.
Blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop.
Smaka av och justera sältan. Är du förnuftigt tveksam till att smaka på rå fläskfärs kan du steka en liten bit.
Forma till sex tunna biffar. Dessa kan med fördel inplastas, frysas och sedan plockas fram och stekas utan att tining. De bör i varje fall få vila i kylen någon timme innan stekning för att köttet ska hinna rimmas lite.
Bryn lite smör i en stekpanna och stek biffarna några minuter på var sida. Servera gärna på McDonald's-vis på en English muffin med pocherat ägg och ost.

Bild för Johan Swanljung
2007-12-18
Av

Mer från Johan Swanljung


Bild för Johan Swanljung
2016-08-24
Bild för Johan Swanljung
2010-01-13
Bild för Johan Swanljung
Bild för Johan Swanljung