Äppelmarmelad med kanel, nejlikor och kardemumma

Använd så syrliga och fasta äpplen du kan hitta till den här marmeladen.


Tid: 40 min
Du behöver: 

1 kg äpplen, skalad och urkärnad vikt
750 g (ca 8 ½ dl) socker
2 kanelstänger
10 nejlikor
6 kardemummakapslar
Saften av 1 citron

Gör så här: 
  1. Skär äpplena i bitar, koka upp ihop med socker, citronsaft och kryddor. Rör då och då och koka i ca 20 minuter eller tills det blivit marmeladkonsistens.
  2. Häll upp på rena varma burkar och sätt på lock genast.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz