Äppelmos med Tahitivanilj

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Tid: 30 minuter

Välj äppelsort efter personlig smak, jag föredrar en syrlig. Tahitivanlij är blommigare och mer parfymerad än den sötare och mustiga bourbonvaniljen. Du hittar den å kryddbutiker och på lyxiga bagerier. naturligtvis kan du välja vanlig vanilj också.

  • 2 kg äpplen, skalad och urkärnad vikt
  • 2 1/2 dl vatten
  • saften av 1 citron
  • 2 Tahitivaniljstänger
  • 1 kg (ca 11 ½ dl) strösocker
  1. Skär äpplena i mindre bitar och lägg i en vid gryta i teflon eller rostfritt med vatten och citronsaft. Koka upp och sjud under lock tills äpplena mosats.
  2. Dela vaniljstängerna och skrapa ur fröna. Lägg ner vaniljskrap, stång och socker. Koka upp igen. Låt småkoka i några minuter till.
  3. Häll upp på varma och rena burkar och sätt på lock omedelbart.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz