Avokado- och grapefruktsallad
Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
Avokado och grape är en magisk konstellation. Den här sparsmakade förrätten kan enkelt byggas ut med en näve handskalade räkor eller laxkuber som sjudits i vitt vin med korianderfrön och citronskal. Den fungerar också som en uppfriskande mellanrätt.
Om du hoppar över dressingen och ringlar ljus honung över salladen och kryddar med mynta har du en perfekt dessert.
- 2 avokado, gärna fuerte
- 1 stor blodgrape
- 1/4 liten rödlök
- 1 msk olja, gärna druvkärnolja
- 1/2 msk sherryvinäger
- 1/2 tsk sanshopeppar eller svartpeppar
- salt efter behag
- Skär bort skalet och allt det vita från grapefrukten med vass kniv. Skär ut filéer från grapefrukten med en liten vass kniv. Dela dem tvärs över och lägg i en skål. Krama över grapejuicen från resten av fruktköttet.
- Strimla löken i mycket tunna klyftor. Halvera avokadofrukterna och ta ur kärnan. Gröp ur dem försiktigt. Eller dra av skalet i strimlor. Tärna grovt. Vänd runt mycket försiktigt med övriga ingredienser.
- Arrangera i fina små glas.