Blodapelsinglass med anis
Jag gör väldigt sällan glass men varje gång jag släpar fram glassmaskinen tycker jag att jag gjort den BÄSTA GLASSEN EVER. Den här gången trodde jag dock att förtrollningen var bruten eftersom blandningen först förvandlades till en isig, klumpig sörja i maskinen. Men, men, klumparna i glassen och ångesten i magen löstes upp och jag hade återigen gjort en glass som jag inte fattar hur jag ska kunna toppa. Den är som en blandning mellan glass och sorbet och smakar godast inom tre dagar.
Tid: 2 1/2 timme
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 tsk anisfrön
2 dl blodapelsinjuice (ca 3 blodapelsiner)
1 dl vispgrädde
1 dl tjock yoghurt (10 %)
1. Koka upp vatten, socker och mortlade anisfrön. Låt koka på svag värme i 5 minuter och låt sedan svalna. Sila sockerlagen och ställ sedan in den i kylen i 2 timmar.
2. Pressa apelsinerna och kyl sedan juicen i 2 timmar.
3. Vispa ihop jucie, sockerlag, grädde och yoghurt. Kör blandningen i glassmaskin. Frys den en stund innan servering