Blomkålssoppa med forellrom

Receptmakare: Lisa förare winbladh

Portioner:2 stora eller 4 små

Tid: 25 minuter

En enkel men raffinerad soppa för alla oss som älskar blomkål. Sugen på variation? Mixa ner en näve rå rucola i soppan och byt ut forellrommen mot strimlad rökt renstek.

  • 1 litet blomkålshuvud, 500 g ansad vikt
  • 1/2 + 1/2 msk dyr olivolja av gräsig typ
  • 1 lagerblad
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
  • 4 dl vatten
  • 1 msk konc kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 1/2 tsk socker
  • salt, nymald svartpeppar
  • 50-75 g forellrom
  • 2 msk fint skuren gräslök
  1. Skär blomkålen i bitar. Hyvla en stor bukett i tunna skivor med kniv eller tryffelhyvel. Det ska bli en deciliter. Blanda med salt, peppar och olivolja.Låt marinera.
  2. Lägg resten av blomkålen i en kastrull med lagerblad, grädde,  vatten och buljong. Sjud mjukt under lock, ca 15 minuter.  Fiska upp lagerbladet.
  3. Mixa till slät kräm med citronskal. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
  4. Servera i varma skålar med marinerad rå blomkål, forellrom och gräslök. Droppa över lite olivolja.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh