Borani esfenaj: Persisk spenat- och yoghurtsallad
Receptmakare: sofia gustafson
Portioner: 4
Tid: 30 minuter
Ett svalt tillbehör som passar extra bra till fiskrätter, köttbullar, smakrika grytor med bönor och linser eller till bröd i all enkelhet. Har du tillgång till färsk mangold förväller du den och så har du en utmärkt ersättare till spenaten. Kom ihåg att receptet är räknat på fryst förvälld spenat.
- 200 g fryst spenat, kan ersättas med färsk spenat eller mangold
1-2 msk olivolja
1 gul lök, halverad och tunt skivad tvärs över
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 dl krämig matyoghurt eller avrunnen yoghurt
salt
svartpeppar
- Tina spenaten eller förväll färska blad.
- Stek löken länge tills den är mjuk och gyllene, låt vitlöken steka med på slutet så att den får lite färg. Rör ner spenaten, fräs en liten stund och låt sedan grönsakerna svalna.
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna salladen stå i kylen en stund innan servering.