Cashewnötter rostade med curry, citron och goji

Det här receptet komponerades till ett roséparty. Receptet innehåller trendiga gojibär som plockar upp bärtonerna i rosévinet. Du hittar dem på hälsokostbutiker och asiatiska affärer men de kan bytas ut mot ljusa russin. Passa nötterna noga så att de inte bränns.


Portioner: 8
Tid: 10 min
Du behöver: 

4 dl orostade cashewnötter
1 msk neutral rapsolja
1/2 msk farinsocker
1 stor klyfta vitlök
2 tsk god curry, gärna med lite klös
1 tsk finrivet citronskal
3/4 dl gojibär eller ljusa russin

Gör så här: 
  1. Hetta upp oljan, nötterna och saltet i en stor teflonpanna på medelvärme. Rosta under flitig omrörning tills nötterna blivit ljusbruna.
  2. Rör ner sockret och rör om noga. Pressa ner vitlöksklyftan, rör ner citronskalet och strö över curryn. Rosta i ytterligare någon minut tills det doftar härligt.
  3. Rör ner russinen och rosta ytterligare någon minut under fortsatt omrörning. Tippa snabbt upp på ett fat.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh