Citronmarmelad med vanilj
Receptmakare: Isobel hadley kamptz
portioner: 2 burkar
Tid: 50 minuter
Försök få tag på ekologiska citroner. I annat fall beordras noggrann rengöring av citronerna med diskmedel och varmt vatten.
- ½ kg citroner, helst ekologiska
- 1 l vatten
- 1 200 g socker
- 1 vaniljstång
- Tvätta citronerna noga. Skär dem i så tunna skivor du bara kan med husets vassaste kniv.
- Lägg i en gryta med vattnet och koka upp. Sjud i ca 30 minuter under lock. Låt sedan gärna grytan stå till nästa dag.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt stången, skrapet och sockret och koka upp igen. Låt koka på hög värme i cirka 15 minuter. Gör marmeladprovet. Om den inte stelnar koka en liten stund till.
- Häll genast upp på helt rena varma burkar och skruva på locket.