Citronmarmelad med vanilj

Receptmakare: Isobel hadley kamptz

portioner: 2 burkar

Tid: 50 minuter

Försök få tag på ekologiska citroner. I annat fall beordras noggrann rengöring av citronerna med diskmedel och varmt vatten.

  • ½ kg citroner, helst ekologiska
  • 1 l vatten
  • 1 200 g socker
  • 1 vaniljstång
  1. Tvätta citronerna noga. Skär dem i så tunna skivor du bara kan med husets vassaste kniv.
  2. Lägg i en gryta med vattnet och koka upp. Sjud i ca 30 minuter under lock. Låt sedan gärna grytan stå till nästa dag.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt stången, skrapet och sockret och koka upp igen. Låt koka på hög värme i cirka 15 minuter. Gör marmeladprovet. Om den inte stelnar koka en liten stund till.
  4. Häll genast upp på helt rena varma burkar och skruva på locket.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz