Citronsill

Receptmakare: Klassiskt recept

Portioner: 6 som förrätt

Tid: 25 minuter

Citronsill är ett måste bland de mastigare julsillarna och kanske den allra bästa sommarsillen. Även personer som inte gillar sill brukar gilla den här lätta sofistikerade sillen. Det här är en ovanligt syrlig variant. Öka på sockret om du gillar sötma i sill. Om du är lite modig kan du äta den med yoghurt och kryddolja.

  • 4 urvattnade saltsillfiléer (inläggningssill på burk går bra)
  • 10 cm purjo, bara det gröna
  • 2 små lagerblad
  • Citronlag:
  • 1 ½ dl vatten
  • 1-1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl pressad citron
  • 1 msk citronzest eller finstrimlat citronskal, bara det gula
  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar tvärs över. Varva sillen i en skål eller burk med purjo och smulat lagerblad.
  2. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp. Dra kastrullen av plattan och rör om tills sockret har smält. Blanda i rivet citronskal. Låt lagen svalna. Ställ kallt ett dygn innan servering.
  3. Dekorera med lövtunna citronskivor skurna i kvartar..

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen