Claus Meyers remouladsås
Receptmakare: Claus Meyer
Portioner: 6
Tid: 30 minuter
En lite annorlunda remoulad med mycket grönsaker.
- 1/2 blomkålshuvud
- 1 fänkål
- 2 morötter
- 2 msk rapsolja
- 1 1/3 msk farinsocker
- 3 msk äppelbalsamvinäger
- 1 dl fint skuren körvel
- 1/2 dl finhackad inlagd gurka
- Majonnäs:
- 2 äggulor
- 1 msk senap
- 1 msk äppelcidervinäger
- 3 dl kallpresssad rapsolja
- salt, nymald vitpeppar
- Skölj och ansa grönsakerna. Riv det yttersta av blomkålen på grovt rivjärn. Skär resten av blomkålen och övriga grönsaker i tärningar 5x5 mm.
- Lägg de råa grönsakerna i en kastrull med olja, socker, salt, peppar och vinäger. Värm 3-4 minuter under lock tills de mjuknat men har stunsen kvar. Låt rinna av och svalna.
- Gör majonnäsen. Vispa samman äggulorna med senap, vinäger, salt och peppar. Vispa långsamt ner oljan i en tunn stråle.
- Vänd samman de svalnade grönsakerna med majonnäs, hackad inlagd gurka och körvel. Smaka av.