Claus Meyers remouladsås

Receptmakare: Claus Meyer

Portioner: 6

Tid: 30 minuter

En lite annorlunda remoulad med mycket grönsaker.

  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 1/3 msk farinsocker
  • 3 msk äppelbalsamvinäger
  • 1 dl fint skuren körvel
  • 1/2 dl finhackad inlagd gurka
  • Majonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 msk senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 dl kallpresssad rapsolja
  • salt, nymald vitpeppar
  1. Skölj och ansa grönsakerna. Riv det yttersta av blomkålen på grovt rivjärn. Skär resten av blomkålen och övriga grönsaker i tärningar 5x5 mm.
  2. Lägg de råa grönsakerna i en kastrull med olja, socker, salt, peppar och vinäger. Värm 3-4 minuter under lock tills de mjuknat men har stunsen kvar. Låt rinna av och svalna.
  3. Gör majonnäsen. Vispa samman äggulorna med senap, vinäger, salt och peppar. Vispa långsamt ner oljan i en tunn stråle.
  4. Vänd samman de svalnade grönsakerna med majonnäs, hackad inlagd gurka och körvel. Smaka av.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen