Crabcakes

Jag är uttalad receptanarkist men jag gör mina crabcakes ungefär såhär.

Du behöver: 

1 hel krabba (två om du har råd, skarva med 1 burk krabbkött annars)
3 salladslökar
2 msk majo
1 msk dijon
1 ägg
1 näve hackad koriander
saften av nästan 1/2 citron
panko eller ströbröd om det behövs för konsistensen
panko för panering
olja att steka/fritera i

Gör så här: 

Pilla ut krabbköttet ur klorna. Ta så mycket av skrufset inne i krabban som du vill, ger god smak men kan göra smeten lite lös, det räddar du med panko. Finns det rom i krabban, ha med det för guds skull. Skiva salladslöken tunt och blanda ner i krabbköttet tillsammans med alla andra ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå till sig i kylen en stund, forma sen små bollar som du plattar till lite och vänder i panko. Stek eller fritera i så mycket olja du vill, servera gärna med sriracha-majo, dvs ca 1/2 tsk sriracha per deciliter majo, beroende på hur starkt du vill ha.

Bild för Maria Paulsson

Mer från Maria Paulsson


Bild för Maria Paulsson
Bild för Maria Paulsson
Bild för Maria Paulsson
Bild för Maria Paulsson
Bild för Maria Paulsson