Crabcakes
Jag är uttalad receptanarkist men jag gör mina crabcakes ungefär såhär.
1 hel krabba (två om du har råd, skarva med 1 burk krabbkött annars)
3 salladslökar
2 msk majo
1 msk dijon
1 ägg
1 näve hackad koriander
saften av nästan 1/2 citron
panko eller ströbröd om det behövs för konsistensen
panko för panering
olja att steka/fritera i
Pilla ut krabbköttet ur klorna. Ta så mycket av skrufset inne i krabban som du vill, ger god smak men kan göra smeten lite lös, det räddar du med panko. Finns det rom i krabban, ha med det för guds skull. Skiva salladslöken tunt och blanda ner i krabbköttet tillsammans med alla andra ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå till sig i kylen en stund, forma sen små bollar som du plattar till lite och vänder i panko. Stek eller fritera i så mycket olja du vill, servera gärna med sriracha-majo, dvs ca 1/2 tsk sriracha per deciliter majo, beroende på hur starkt du vill ha.