Currykryddad mangold

Receptmakare: Sofia gustafson

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Currykryddad mangold eller spenat är ett gott grönt tillbehör till exempelvis kyckling eller quorn.

  • 2-3 msk olivolja eller annan olja att steka i
  • ca 650 g mangold, sköljd och fortfarande lite blöt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk grovmalen currykrydda, garam masala eller spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • ev ½ dl färsk koriander, hackad
  • citron- eller limesaft
  1. Skär bort mangoldbladen från stjälkarna. Skär stjälkarna i centimeterbreda skivor och hacka bladen grovt, stjälkarna ska få ett försprång så blanda inte.
  2. Fräs vitlöken i en gryta tills vitlöken precis börjar ta färg. Tillsätt kryddorna och fräs i en halvminut.
  3. Lägg i mangoldstjälkarna, sätt på locket och låt stjälkarna puttra tills de börjar mjukna, det tar flera minuter, rör om då och då.
  4. Lägg i bladen, sätt på locket och tillaga tills bladen faller ihop, cirka 2-3 minuter, rör om någon gång.
  5. Ta bort locket, salta, peppra och tillaga på hög värme i cirka 2-3 minuter tills vätskan försvunnit.
  6. Pressa eventuellt över citron- eller limesaft vid serveringen.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
2009-11-16
Av

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara