Dinkelscones med päron och valnötter
Dinkelscones med päron och valnötter
Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner: 2 hungriga eller snuviga
Tid: 30 minuter
Jag hämtade inspiration från Johans dinkelscones men ändrade efter eget huvud och smak.
- 55 g kallt smör i tärningar
- 150 g siktat dinkelmjöl
- 1 msk socker
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk kardemumma, helst nystött
- 1 päron, tärnat
- 50 g valnötter, grovt krossade
- 75 ml matlagningsyoghurt
- 75 ml mjölk
- Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ihop de torra ingredienserna.
- Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills det blir smuligt.
- Rör ner yoghurt och mjöl med en trägaffel och tillsätt slutligen pärontärningar och valnötter.
- Gör små runda scones, ca 6 stycken. Lägg på bakplåstpapper på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
- Låt svalna och ät.