Dinkelscones med päron och valnötter

Dinkelscones med päron och valnötter

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner: 2 hungriga eller snuviga

Tid: 30 minuter

Jag hämtade inspiration från Johans dinkelscones men ändrade efter eget huvud och smak.

 

  • 55 g kallt smör i tärningar
  • 150 g siktat dinkelmjöl
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk kardemumma, helst nystött
  • 1 päron, tärnat
  • 50 g valnötter, grovt krossade
  • 75 ml matlagningsyoghurt
  • 75 ml mjölk
  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ihop de torra ingredienserna.
  2. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills det blir smuligt.
  3. Rör ner yoghurt och mjöl med en trägaffel och tillsätt slutligen pärontärningar och valnötter.
  4. Gör små runda scones, ca 6 stycken. Lägg på bakplåstpapper på en plåt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
  6. Låt svalna och ät.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz