Dukkah med kummin

Receptmakare: Sofia Gustafson

Tid: 30 minuter

  • ½ dl hasselnötter
    1 msk sesamfrön
    1 tsk svartpepparkorn
    1 tsk kummin, kan ersättas med spiskummin
    2 tsk koriander
    ½ tsk salt
  1. Rosta hasselnötterna i stekpanna eller ännu hellre; rosta en hel förpackning i ugnen, 200 grader i 5-10 minuter. Skalen ska mörkna men bränn inte nötterna. När de är färdigrostade gnider du dem mellan händerna eller i en kökshandduk så att skalen faller av.
  2. Rosta sesamfrön i torr stekpanna, var vaksam så att fröna inte bränns, ha en skål till hands där du kan hälla över dem så fort det fått gyllene ton.
  3. Rosta kryddfröna i torr stekpanna tills de doftar gott. Låt svalna.
  4. Mortla eller mixa kryddfröna med hälften av sesamfröna och hälften av hasselnötterna. De ska inte finfördelas så pass att det blir till en pasta. Blanda samman alla ingredienser.

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara