Engelsk brödpudding

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8 små

Tid: ca 1 timme

Har du en torr gammal fruktkaka över sen kakkalaset eller julbordet?  Liva upp den med sprit och en krämig äggstanning. Smaksättningan på puddingen avgörs av vad själva kakan innehåller. Lite rivet apelsinskal, hackad torkad frukt, kanel och kardemumma är gott i puddingen. Kompott på plommon eller äpple är rysligt gott till.

  • 400 g kompakt fruktkaka eller annan mjuk kaka
    2 msk mörk rom
    2 ägg
    2 dl mjölk
    2 dl grädde
    1 msk ljust muscovadosocker eller farin
    1 krm salt
  • Till servering:
  • Glass, fruktsallad eller lite vispad grädde
  1. Smörj 8 små ugnsfasta formar med mycket smör. Skär fruktkakan i små tärningar och lägg i formarna. Droppa över rommen och täck över. Låt helst stå och dra ett par timmar. Skaka runt någon gång under tiden.
  2. Vispa samman ägg och socker tills blandningen är jämn och bleknat lite.
  3. Koka upp mjölk, grädde, socker och salt. Vispa ner den heta blandningen med äggvispet. Slå över kaktärningarna. Låt stå 30 minuter.
  4. Värm ugnen till 200°C. Grädda puddingarna 15-20 minuter tills äggstanningen precis stannat men puddingen är krämig i mitten. Serveras ljumma.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2010-09-03
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh