
Enkel äggröra med ost och gräslök
När det gäller enkla rätter finns det oändligt många teorier om den bästa metoden. Jag föredrar att vispa samman äggröran direkt i pannan för att spara disk och värdefull energi på morgonkvisten.
Tid: 15 min
4 ägg
1 nypa socker
½ tsk salt
1/2 dl grädde eller mjölk
2 msk smör
2 dl finriven lagrad prästost
2 msk finhackad gräslök (och lite extra till garnering)
smör till stekning
Till servering:
Skinka
Skivade tomater
Rostat fullkornsbröd
- Vispa samman ägg, socker, salt och grädde till en jämn smet direkt i en tjockbottnad teflonpanna. Klicka ner smöret. Hetta långsamt upp blandningen medan du då och då skrapar i botten med en träspatel eller stekspade i plast.
- Fortsätt värma på låg värme tills blandningen börjar tjockna lite. Skrapa hela tiden i botten med träspateln. Strö över ost och gräslök. Vänd snabbt ner dem.
- Dra pannan av spisen när äggröran fortfarande är rinnig och fortsätt röra. Servera bums.