Enkel äggröra med ost och gräslök

När det gäller enkla rätter finns det oändligt många teorier om den bästa metoden. Jag föredrar att vispa samman äggröran direkt i pannan för att spara disk och värdefull energi på morgonkvisten.


Portioner: 2 stora
Tid: 15 min
Du behöver: 

4 ägg
1 nypa socker
½ tsk salt
1/2 dl grädde eller mjölk
2 msk smör
2 dl finriven lagrad prästost
2 msk finhackad gräslök (och lite extra till garnering)
smör till stekning

Till servering:
Skinka
Skivade tomater
Rostat fullkornsbröd

Gör så här: 
  1. Vispa samman ägg, socker, salt och grädde till en jämn smet direkt i en tjockbottnad teflonpanna. Klicka ner smöret. Hetta långsamt upp blandningen medan du då och då skrapar i botten med en träspatel eller stekspade i plast.
  2. Fortsätt värma på låg värme tills blandningen börjar tjockna lite. Skrapa hela tiden i botten med träspateln. Strö över ost och gräslök. Vänd snabbt ner dem.
  3. Dra pannan av spisen när äggröran fortfarande är rinnig och fortsätt röra. Servera bums.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2010-06-21
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh